Thursday, March 31, 2022

Hur man konstruerar en argumenterande uppsats

Hur man konstruerar en argumenterande uppsats



Writers on Writing: The Art of Paragraphing. Ämne och källor När du skriver en argumenterande uppsats, hur man konstruerar en argumenterande uppsats är viktigt att uppmärksamma ämnet och fördjupa sig i källorna. Strukturering och skissering. Längden på stycken i dessa delar kommer att variera beroende på längden på din uppsatsuppgift. Den Rogerianska modellen består också av fyra steg som du kan upprepa under hela din uppsats:. Nackdelarna med internetanvändning uppvägs av dess avgörande fördelar för studenter och lärare – som en unikt omfattande och tillgänglig informationskälla; ett sätt för exponering för och engagemang med olika perspektiv; och en mycket flexibel lärmiljö.





Nyhetsarkiv



För att vara effektiv måste en argumenterande uppsats innehålla element som hjälper till att övertyga publiken att se saker ur ditt perspektiv. Dessa komponenter inkluderar ett övertygande ämne, en balanserad bedömning, starka bevis och övertygande språk. För att hitta ett bra ämne för en argumenterande uppsats, överväg flera frågor och välj några som ger upphov till minst två solida, motstridiga synpunkter. När du tittar över en lista med ämnen, hitta ett som verkligen väcker ditt intresse, eftersom du kommer att bli mer framgångsrik om du brinner för ditt ämne. När du har valt ett ämne som du känner starkt för, gör en lista med punkter för båda sidor av argumentet.


När du formar ett argument måste du förklara varför din tro är rimlig och logisk, så lista punkter du kan använda som bevis för eller emot en fråga. I slutändan, bestäm din sida av argumentet och se till att du kan backa upp din åsikt med resonemang och bevis. Arbeta mot den motsatta synvinkeln och bevisa varför din hållning är korrekt. Ett av din uppsatss första mål kommer att vara att bedöma båda sidor av din fråga. Överväg starka argument för både din sida, såväl som den "andra" sidan - för att skjuta ner deras uttalanden. Ge bevis utan dramatik; hålla sig till fakta och tydliga exempel som stödjer din ståndpunkt. Du kan leta efter forskning som ger statistik om ditt ämne som stöder ditt resonemang, såväl som exempel på hur ditt ämne påverkar människor, djur eller till och med jorden.


Att intervjua experter om ditt ämne kan också hjälpa dig att strukturera ett övertygande argument. Hur man konstruerar en argumenterande uppsats du har gett dig själv en solid grund av information, börja skapa din uppsats. En argumentuppsats, som med alla uppsatser, bör innehålla tre delar: inledningen, kroppen och slutsatsen. Längden på stycken i dessa delar kommer att variera beroende på längden på din uppsatsuppgift. Som i alla uppsatser bör det första stycket i din argumentationsuppsats introducera ämnet med en kort förklaring av ditt ämne, lite bakgrundsinformation och ett avhandlingsuttalande.


I det här fallet är din avhandling ett uttalande om din ståndpunkt i ett specifikt kontroversiellt ämne. Brödtexten i din uppsats bör innehålla kärnan i ditt argument. Gå in mer i detalj om de två sidorna av ditt ämne och ange de starkaste punkterna i motsidan av ditt problem. Efter att ha beskrivit den "andra" sidan, presentera din egen synpunkt och tillhandahåll sedan bevis för att visa varför din position är den korrekta. Arbeta för att misskreditera den andra sidan med hjälp av en del av informationen du upptäckt i din forskning. Välj dina starkaste bevis och presentera dina poäng en efter en. Använd en blandning av bevis, från statistik till andra studier och anekdotiska berättelser. En stark slutsats kan hjälpa dig att sammanfatta din synpunkt och förstärka med din läsare varför din hållning är det bästa alternativet.


Du kan överväga att reservera en överväldigande chockerande statistik för slutsatsen, en som inte lämnar något utrymme för tvivel i din läsares sinne. Använd åtminstone detta sista stycke eller två som ett tillfälle att upprepa din ståndpunkt som den mest förnuftiga. När du skriver din uppsats, överväg dessa tips för att skapa det mest rationella och gripande argumentet för dina läsare. Undvik känslomässigt språk som kan låta irrationellt. Vet skillnaden mellan en logisk slutsats och en känslomässig synvinkel. Dela flipboard e-post.


En introduktion till essäskrivande. Inledning Välja ett ämne. Att skriva en introduktion. Hur man börjar en uppsats Skriva ett bra första stycke Starka avhandlingsuttalanden Uppmärksammade inledande meningar Kontrollera dina kunskaper: Hur man stödjer en ämnesmening. Strukturering och skissering. Hur man skriver en uppsats med fem stycken Skapa en disposition med hjälp av ett Venn-diagram Använd textrutor för att skissera och organisera Kontrollera dina kunskaper: Skapa en enkel disposition. Typer av uppsatser, hur man konstruerar en argumenterande uppsats. Hur man skriver en berättande essä Hur man skriver en argumenterande essä Hur man skriver en redogörelseessä Hur man skriver en personlig berättelse Hur man skriver en åsiktsessä Hur man skriver en profil.


Redigering och förbättring, hur man konstruerar en argumenterande uppsats. Få stycken att flyta med mjuka övergångar att ersätta dessa överanvända, trötta ord En checklista för uppsatsrevision. Hur man konstruerar en argumenterande uppsats Grace Fleming Grace Fleming. Nåd Hur man konstruerar en argumenterande uppsats, M, hur man konstruerar en argumenterande uppsats. Lär dig mer om vår redaktionella process. Utvald video. Citera detta artikelformat. Fleming, Grace. Tips om hur man skriver en argumenterande uppsats, hur man konstruerar en argumenterande uppsats.


kopiera citat. Hur man skriver ett solidt examensarbete. Skriv en uppmärksam öppningsmening för en uppsats. Hur man skriver ett forskningsdokument som får ett A. Tips för att skriva ett bra brev till redaktören. Hur man skriver en enastående högskoleansökningsuppsats. Hur man skriver en ACT-uppsats med högsta poäng för det förbättrade skrivtestet. Writers on Writing: The Art of Paragraphing. Dåliga uppsatsämnen för högskoleantagning.





vad är syftet med en uppsats



Använd en blandning av bevis, från statistik till andra studier och anekdotiska berättelser. En stark slutsats kan hjälpa dig att sammanfatta din synpunkt och förstärka med din läsare varför din hållning är det bästa alternativet. Du kan överväga att reservera en överväldigande chockerande statistik för slutsatsen, en som inte lämnar något utrymme för tvivel i din läsares sinne. Använd åtminstone detta sista stycke eller två som ett tillfälle att upprepa din ståndpunkt som den mest förnuftiga. När du skriver din uppsats, överväg dessa tips för att skapa det mest rationella och gripande argumentet för dina läsare. Undvik känslomässigt språk som kan låta irrationellt. Vet skillnaden mellan en logisk slutsats och en känslomässig synvinkel.


Dela flipboard e-post. En introduktion till essäskrivande. Inledning Välja ett ämne. Att skriva en introduktion. Hur man börjar en uppsats Skriva ett bra första stycke Starka avhandlingsuttalanden Uppmärksammade inledande meningar Kontrollera dina kunskaper: Hur man stödjer en ämnesmening. Strukturering och skissering. Hur man skriver en uppsats med fem stycken Skapa en disposition med hjälp av ett Venn-diagram Använd textrutor för att skissera och organisera Kontrollera dina kunskaper: Skapa en enkel disposition. Typer av uppsatser. Hur man skriver en berättande essä Hur man skriver en argumenterande essä Hur man skriver en redogörelseessä Hur man skriver en personlig berättelse Hur man skriver en åsiktsessä Hur man skriver en profil.


Redigering och förbättring. Få stycken att flyta med mjuka övergångar att ersätta dessa överanvända, trötta ord En checklista för uppsatsrevision. Av Grace Fleming Grace Fleming. Det finns många möjliga tillvägagångssätt för argumentativa uppsatser, men det finns två vanliga modeller som kan hjälpa dig att börja beskriva dina argument: Toulmin-modellen och Rogerian-modellen. Toulmin-modellen består av fyra steg, som kan upprepas så många gånger som behövs för argumentet:. Toulmin-modellen är ett vanligt tillvägagångssätt i akademiska uppsatser. Du kanske:. Den Rogerianska modellen består också av fyra steg som du kan upprepa under hela din uppsats:.


Denna modell bygger upp en tydlig bild av båda sidor av ett argument och söker en kompromiss. Det är särskilt användbart när människor tenderar att vara oense i den fråga som diskuteras, vilket gör att du kan närma dig motsatta argument i god tro. Oavsett vilket tillvägagångssätt du tar, bör din uppsats alltid vara strukturerad med en introduktion, en kropp och en slutsats. Scribbr Plagiat Checker. Liksom andra akademiska uppsatser börjar en argumenterande uppsats med en introduktion. Internets spridning har haft en världsomvälvande effekt, inte minst på utbildningsvärlden. Användningen av internet i akademiska sammanhang ökar, och dess roll i lärande är hett debatterad.


För många lärare som inte växt upp med denna teknik verkar dess effekter alarmerande och potentiellt skadliga. Denna oro, även om den är förståelig, är missriktad. Nackdelarna med internetanvändning uppvägs av dess avgörande fördelar för studenter och lärare – som en unikt omfattande och tillgänglig informationskälla; ett sätt för exponering för och engagemang med olika perspektiv; och en mycket flexibel lärmiljö. Kroppen i en argumenterande uppsats är där du utvecklar dina argument i detalj. I standardformatet med fem stycken för korta uppsatser tar kroppen upp tre av dina fem stycken. I längre uppsatser blir det fler stycken och kan delas upp i avsnitt med rubriker. Varje stycke täcker sitt eget ämne, introducerat med en ämnesmening.


Det här exemplet har ett Rogerianskt tillvägagångssätt: Det erkänner först fördelarna med den motsatta positionen och belyser sedan problem med den positionen. Lärare har uppenbarligen inte fel när de ser användningen av Wikipedia som allestädes närvarande bland sina elever; men påståendet att det motverkar engagemang med akademiska källor kräver ytterligare utredning. Denna punkt behandlas som självklar av många lärare, men Wikipedia själv uppmuntrar uttryckligen eleverna att titta på andra källor. Faktum är att för många studenter är Wikipedia deras första möte med begreppen citering och hänvisning. Användningen av Wikipedia har därför en positiv sida som förtjänar djupare överväganden än den ofta får.


Argument När du skriver en argumenterande uppsats är det viktigt att göra dina argument så tydliga och övertygande som möjligt. Inledningen bör sätta grunden för huvudargumentet genom att presentera bakgrundsinformation och tillhandahålla bevis. Även om du inte vill gräva för djupt in i detaljerna i ett fall, bör författaren förklara varför läsaren bör bry sig. Om detta är svårt för dig att genomföra kan du vända dig till webbplatsen som kommer att skriva en uppsats åt dig. Glöm inte att ditt examensarbete vanligtvis är det sista ämnet i inledningen. Den fungerar som din färdplan och framhäver de punkter du vill göra. Struktur Innan du börjar huvuddelen av din argumenterande uppsats bör du skapa en disposition.


En bra disposition är viktig eftersom den säkerställer en tydlig struktur i din uppsats. En disposition hjälper dig också att samla idéer. Det gör det lättare att skriva. Om du är osäker på ämnet kan du använda en uppsatsmall för att hjälpa dig bestämma vad du ska skriva.

No comments:

Post a Comment