Wednesday, December 22, 2021

Hur man skriver en uppsats om dina mål

Hur man skriver en uppsats om dina mål



Det kan innehålla de kvalifikationer och jobbspecifikationer som krävs för tjänsten du försöker fylla i. Dessa färdigheter bör kunna erhållas från en MBA. Jag förstår. Även om Kelly alltid var kreativ, kom Kellys fart in i skrivandets och publiceringsvärlden när hon gick på college. Ta en titt:. Slutsatsen Din slutsats kan vara kort och koncist, men den måste åstadkomma två saker: 1.





1 kommentarer



När du har brainstormat svaren på dessa frågor, leta efter vanliga teman, hur man skriver en uppsats om dina mål, eller plocka ut de mest intressanta berättelserna. Detta kommer att ge dig en allmän uppfattning om strukturen. Du kan använda mallen för karriäruppsatser nedan för att ge dig några idéer. Du kan lika gärna få den uppsatsen att räknas. Registrera dig för Going Merry för att ansöka om stipendier mer effektivt. Till exempel, istället för att börja din uppsats med något generiskt t.ex. Ända sedan jag var en liten flicka har jag velat bli zoolog och vara kreativ med det! Prova något i stil med Mitt bästa minne när en ung flicka skulle till djurparken för första gången eller Medan de flesta barn leker hus eller skola, har jag alltid velat leka djurskötare. Punkt 2: Utveckla vad som inspirerade dina karriärmål.


Kanske var det en släkting, ett tv-program eller helt enkelt en upplevelse du hade. Punkt 3: Hur man skriver en uppsats om dina mål dina kortsiktiga karriärmål och ditt tilltänkta huvudämne. Hur kommer din tilltänkta major hjälpa dig att nå dessa mål? Vilka färdigheter behöver du lära dig för att nå dem? I slutet av stycket kan du försöka diskutera hur dina kortsiktiga mål kan hjälpa dig att uppnå dina långsiktiga mål. Punkt 4 : Fokusera på dina långsiktiga mål och den inverkan du hoppas få på samhället. Det sista stycket är din slutsats. Du kan använda det här stycket för att sammanfatta det du diskuterade i de föregående styckena.


Om du vill vara ännu mer kreativ, försök avsluta din uppsats med en fråga till dina läsare eller en ny insikt. Lycka till! Du kan återvinna samma uppsats när du ansöker om Career Goals Scholarship Bundle. Se mer info här eller registrera dig för att komma igång. Kolla in exempel från andra studenter precis som du, hur man skriver en uppsats om dina mål. Här är länkar till några bra exempel på uppsatser om karriärmål:. Kolla också in den här användbara listan över de 10 vanligaste ämnena för stipendieuppsatser! Registrera dig för Going Merry idag och ladda upp din karriärmåluppsats direkt till din profil. Svara bara på 7 snabba frågor. Ingen registrering krävs. För rådgivare För stipendieleverantörer Logga in Registrera dig.


Tillbaka till alla inlägg. Hur man skriver en fantastisk uppsats om dina karriärmål 1 november Brittany Mailhot. Kategorier: Stipendieuppsatser. Hoppa till:. Innan du börjar, ställ dig själv några viktiga frågor som: Karriärmål Uppsatsmall Behöver du mer inspiration? Författare senaste inlägg. Senaste inläggen av Brittany Mailhot se alla. Redo att hitta stipendier som passar dig? Registrera dig gratis.





berättande essä om kärlek



Förklara i inledningen av din uppsats varför du valde dessa mål och hur de är relaterade till varandra. Ge en kort och allmän förklaring av hur du kommer att uppnå dina mål. Skriv ett till två stycken som specifikt förklarar varje mål. Beskriv motiveringen för varje mål och hur idén uppstod. Nämn individer och personliga erfarenheter som inspirerade dig att sätta upp dessa mål. Diskutera hur långt eller nära du är att nå varje mål. Inkludera fakta och forskningsinformation om vad som krävs för att nå varje mål. Forskning bör inkludera de steg du behöver ta för att uppnå ditt mål. Denna forskning kan vara standardinformation inhämtad från dokument. Svara bara på 7 snabba frågor. Ingen registrering krävs. För rådgivare För stipendieleverantörer Logga in Registrera dig.


Tillbaka till alla inlägg. Hur man skriver en fantastisk uppsats om dina karriärmål 1 november Brittany Mailhot. Kategorier: Stipendieuppsatser. Hoppa till:. Innan du börjar, ställ dig själv några viktiga frågor som: Karriärmål Uppsatsmall Behöver du mer inspiration? Författare senaste inlägg. Senaste inläggen av Brittany Mailhot se alla. Redo att hitta stipendier som passar dig? När du bestämmer dig för att sätta upp ett mål för dig själv, överväg att följa SMART-stegen för att hjälpa dig uppnå dina mål:. Det första steget för att skapa ett uppnåeligt mål är att bli specifik med hur du beskriver det. Betrakta det i kvantifierbara termer och bestäm vilka åtgärder du behöver för att nå dit. Exemplen nedan visar hur du kan finjustera ett brett mål till ett specifikt SMART-mål.


Detta exempelmål tar ett brett uttalande som kan presentera olika tillvägagångssätt och åtgärder – som att lära sig de rätta skrivteknikerna eller att inte behöva titta på tangentbordet medan du skriver – och gör det mer specifikt genom att utvärdera vilken aspekt av skrivning som kan ställas in som mål. Detta exempel kan sedan utvärderas ytterligare för att kontrollera att det uppfyller de återstående kriterierna för ett SMART-mål. Efter att ha satt upp ditt specifika mål är det dags att utvärdera hur du kommer att vidta åtgärder för att mäta det. Detta steg i SMART-processen uppmanar dig att tillämpa metoder för att mäta dina framsteg mot att nå ditt mål.


Att vara mätbar tar också hänsyn till alla åtgärder du skulle implementera för att hjälpa dig att göra framsteg mot ditt mål. Detta kan till exempel ta formen av att spåra den tid det tar dig att slutföra en åtgärd eller nå en milstolpe. Följande exempel visar utvecklingen av ett brett mål till ett specifikt och mätbart. Relaterat: 10 karriärutvecklingsmål. Efter att ha skrivit ett specifikt mål och utvärderat hur du ska mäta det, fundera på om ditt uppsatta mål är hur uppnåeligt det är. Med tanke på hur lång tid det kommer att ta, kommer potentiella hinder och mätmetoder att hjälpa dig att bestämma de realistiska oddsen för att uppnå ditt uppsatta mål.


Ju mer realistiskt och uppnåeligt målet är, desto mer sannolikt är det att du fortsätter arbeta mot det. Denna aspekt av SMART-strategin relaterar också till att ditt mål är mätbart. Med ett specifikt mätbart mål är det mer sannolikt att det går att uppnå eftersom det kan låta dig se exakt hur du kommer att uppnå dina framsteg när du arbetar mot målet.

No comments:

Post a Comment