Sunday, January 23, 2022

Biologisk mångfald uppsatsämnen

Biologisk mångfald uppsatsämnen



Butland, Gilbert J. Farnham, England; Burlington, VT: Ashgate. Till exempel används taxonomisk mångfald för att mäta arternas mångfaldsnivå för olika livsformer på jorden. Det är därför viktigt att bevara den biologiska mångfalden på vår planet för att upprätthålla den ämnen om biologisk mångfald ekologisk balans. Hur hållbar turism kan uppnås undersökningar gjorda inom detta område tyder på att för att hållbar turism ska uppnås bör alla ansträngningar kanaliseras för att främja samordning och samarbete mellan chefer för turistdestinationen... Svaret på denna fråga är viktigare än att bara ange vad biologisk mångfald är, ämnen om biologisk mångfald.





�� Enkla och lätta uppsatser om biologisk mångfald



jodmångfald i sjön aikal Vi är i en värld där det sker en kontinuerlig exploatering av naturresurser och väldigt lite bryr sig om miljökonsekvenserna. Den snabba industrialiseringen har skapat förödelse för de känsligt balanserade ekosystemen. Den effekt som mänsklig befolkning har haft på det globala ekosystemet är förvisso obestridlig och den globala biologiska mångfalden utmanas på allvar. Den snabba avskogningen av Amazonas skog, den irreparable skada som vi har gjort på korallreven längs Great arrier Reef och de karibiska kusterna är exempel på människor ämnen om biologisk mångfald ekologiska katastrofer. Miljövänner världen över är oroade över den takt i vilken våra ekonomiska ambitioner driver ekosystemet ur balans.


Fallet "Aikalsjön" är ett utmärkt exempel på ett av de största och äldsta ekosystemen för sötvatten som upprätthåller en mängd olika flora och fauna och i synnerhet otaliga endemiska arter. I årtusenden har Lake aikals ekosystem... Bibliografi 1 Anthony J. Brunello, Dr. Valery C. Eftersom samhället bygger på begreppet pengar, är den första och viktigaste fördelen med biologisk mångfald ekonomisk. Kommersiella, jordbruksmässiga och farmaceutiska värden kan härledas från större biologisk mångfald. Faktum är att ökad biologisk mångfald i regnskogar är fördelaktigt, eftersom det ger en större sannolikhet för upptäckten av livräddande produkter. Kritiker kan dock hävda att sannolikheten för detta inte är särskilt betydande, och att processen med "bioprospektering" i syfte att bevara inte jämförs väl när det gäller kostnader och fördelar.


Utsikterna till fördelar är något små och osannolika i termer av kostnaden. En annan ekonomisk möjlighet Atkinson tar upp är möjligheten till ekoturism. Detta är en något bättre utsikt i form av pengar som turister är villiga att investera i att se djur i deras naturliga livsmiljöer. Sammanfattningsvis tycker jag inte att den biologiska mångfalden är överskyddad, om man ska förstå begreppet helt bokstavligt. Källor Atkinson, Giles. ingen data tillgänglig. The Economics of Biodiversity Conservation. London School of Economics and Political Science. html Ghista, Garda biologisk mångfald - underskyddad eller överskyddad? Proutist Universal: biologisk mångfald.


html Mayell, Hillary. Jordbruk Vidiversity Protection måste samexistera i bevarandet, säger Sutdy. National Geographic News. html Valdegamberi, Biologisk mångfald uppsatsämnen Antonio. Biologisk mångfald och jordbruk. Biologisk mångfald Den mänskligt orsakade förändringen som är det största hotet ämnen om biologisk mångfald biologisk mångfald är antropogen klimatförändring, ämnen om biologisk mångfald, som orsakas av förbränning av fossila bränslen. Detta kommer att skapa massiva klimatförändringar, som påverkar livsmiljöerna där arter lever, vilket orsakar betydande problem som kan påverka deras framtida överlevnad, om de inte kan anpassa sig.


Denna artikel fokuserar på hur dessa förändringar kommer att påverka den biologiska mångfalden på ekosystemnivå. Författarna väljer detta fokus eftersom ekosystemet är en uppsättning relaterade enheter - individuella arter, till exempel - men deras inbördes förhållande är avgörande. Om klimatförändringar ämnen om biologisk mångfald en enda art kan den störa hela ekosystemet även om de andra arterna inte påverkas av klimatförändringen. Detta exempel belyser klimatförändringens destruktiva kapacitet. En av huvudpoängerna som författarna gör är att en enskild art kan och påverkar ett helt ekosystem. De diskuterar borttagningen av en enda... Citerade verk: Chapin, ämnen om biologisk mångfald, F. Konsekvenser av förändrad biologisk mångfald.


Cardinale, B. Förlust av biologisk mångfald och dess inverkan på mänskligheten. När ökade anslag görs tillgängliga via investeringar och turism kan utrymmesproblemet också hanteras med större lätthet. Det är ytterst viktigt att bevara så mycket biologisk mångfald som möjligt, och att göra det särskilt i länder där den biologiska mångfalden är rikast. Av denna anledning måste naturvårdsförvaltare införa metoder för att rikta in sig på potentiella investerare för det framtida bevarandet av jorden och dess resurser, ämnen om biologisk mångfald. vår Brown, David. Deltagande bevarande av biologisk mångfald: omtanke om strategin i områden med låg turistpotential i tropiskt Afrika.


Skogspolitik och miljöprogram. Skogsförvaltning, ämnen om biologisk mångfald. Frågor inom vetenskap och teknik, höst. Parkernas effektivitet när det gäller att skydda den tropiska biologiska mångfalden. cience, vol. Från naturen ämnen om biologisk mångfald till ekoturism? Fallet med Ngorongoro Conservation... Källor Brown, David. Frågor inom vetenskap och teknik, höst. Science, vol. Fallet med Ngorongoro Conservation Area, Tanzania. Human Organization, Spring. Många nationer har utvecklat sina egna lagar som syftar till att skydda och till och med öka den biologiska mångfalden när det är möjligt; några välkända lagstiftare i USA inkluderar lagen om utrotningshotade arter, som faktiskt antogs mer än ett decennium innan termen biologisk mångfald myntades, och Soil and Water Conservation Act och Clean Air Act, som båda inte var specifikt syftar till att upprätthålla nivåer av biologisk mångfald eller bromsa hastigheten av biologisk mångfald oss, men som har dessa effekter oavsett Tro Efter konventionen om biologisk mångfald började många andra nationer också anta lagar, och internationella lagar och standarder fastställdes också Biologisk mångfald uppsatsämnen Ironiskt nog, hävdar vissa forskare, är vissa av dessa lagar faktiskt så restriktiva att de är oöverkomliga för forskningsförsök som skulle hjälpa till i bevarandeinsatserna genom att ge djupare och rikare förståelser av specifika ekosystem och miljöer med hög biologisk mångfald Pethiyagoda...


Referenser Faith, D. Tillträde 5 augusti Shah, a. Biologisk mångfald: ömsesidigt beroende av arter Resultat: Runda arter Saknade pärla Färg och namn Art Färg Röd Biologisk mångfald uppsatsämnen Gula bin Apelsinträd Blå Människor Om träd och blommor inte var en del av ekosystemet skulle det finnas brist på mat för bin, brist på pollinering för blommor och sedan brist på jordbruk för människor. Förklara hur ekosystemet påverkades av de saknade arterna för varje omgång av demonstrationen. Verk som citeras Cleland, E. Biologisk mångfald och ekosystemstabilitet. Hämtad från naturen. Orsaker till utrotning. Minska miljöeffekterna av mänskliga aktiviteter, ämnen om biologisk mångfald.


Hämtad från pnnl. jodmångfald Den naturliga miljön är källan till alla våra resurser för livet. Miljöprocesser tillhandahåller en mängd tjänster till den levande världen - ger oss luft att andas, vatten att dricka och mat att äta, såväl som material att använda i vårt dagliga liv och naturlig skönhet att njuta av. Komplexa ekosystem med en mängd olika växter och djur tenderar att vara mer stabila, ämnen om biologisk mångfald. Ett mycket varierat ekosystem är ett tecken på ett hälsosamt system. Eftersom hela den levande världen förlitar sig på den naturliga miljön, särskilt oss, är det i vårt och intressets bästa ämnen om biologisk mångfald generationer för att bevara den biologiska mångfalden och våra resurser. Jag vet att vissa kanske hävdar att vissa arter har dött ut, utan någon uppenbar effekt på miljön.


Jag lägger fram ett svar på det uttalandet; jordens system är så komplexa att vi fortfarande lär oss om miljöprocesser... Bibliografi Meadows, ämnen om biologisk mångfald, DH, Meadows, D. Gränser för tillväxt. Biologisk mångfald uppsatsämnen, Potomac Associates bok Lomborg Bjorn The Skeptical Environmentalist: Measuring the real state of the world. Gretchen C. Dagliga naturtjänster: Samhällets beroende av naturliga ekosystem. Biologisk mångfald Bevarande av biologisk mångfald och Biologisk mångfald uppsatsämnen Tjänster som den tillhandahåller Den mångfald av liv som finns på jorden utgör en enorm tillgång.


Omfattningen av hur detta ämnen om biologisk mångfald är värderad är långt ifrån förstådd och dess värde överstiger sannolikt långt någon ekonomisk uppskattning. Men genom att formulera frågan i termer av ekonomi och fördelarna som ekosystemtjänsterna ger mänskligheten kommer detta koncept sannolikt att få mer stöd än att använda vag och frånkopplad retorik. De tjänster naturen tillhandahåller är oerhört värdefulla för människors hälsa och välbefinnande och de måste göras medvetna om detta på ett sätt i ämnen om biologisk mångfald de kan börja uppskatta värdet av de tjänster som naturen tillhandahåller dem i termer som de kan uppskatta.


Om detta tillvägagångssätt kan få resonans hos människor kommer det säkerligen att samla mer stöd än tidigare försök att engagera sig i befolkningen. Det viktigaste steget är att... Verk som citeras Dennis, R. Korridorer och barriärer för bevarande av biologisk mångfald: ett nytt resursbaserat livsmiljöperspektiv för fjärilar. Biologisk mångfald och bevarande, Wilheim-Rechmann, ämnen om biologisk mångfald, A. Inramning av bevarande av biologisk mångfald för beslutsfattare: insikter från fyra sydafrikanska kommuner. Konserveringsbrev, ämnen om biologisk mångfald, Dessa skogar "löser sina löv under den torra vintern men är frodiga ämnen om biologisk mångfald grönskande under sommarens regnperiod" Lewis Några av floran i dessa regioner inkluderar den rosa trumpeten, kardinalsalvian och spindelliljan.





ön av de blå delfinerna essä



Men de ständigt ökande föroreningarna påverkar den biologiska mångfalden negativt. En hel del djur och växter har dött ut som ett resultat av denna förorening och många fler kommer att dö ut om man inte tar ordentligt hand om miljön och föroreningen av miljön fortsätter att exponentiellt och detta skulle orsaka en kraftig minskning av biologisk mångfald. Vi människor måste förstå hur viktigt upprätthållandet av den oerhört rika biologiska mångfalden är. Rök från fordon orsakar en hög grad av luftföroreningar och detta orsakar skador på många arter.


Nivån av föroreningar i atmosfären måste hållas under kontroll. Vattenkroppar som hav, oceaner och floder är förorenade genom att industriavfall släpps ut i vattnet. Dessa avfall är mycket skadliga för den marina organismen och livet i vattendragen. Det finns därför ett behov av att så mycket som möjligt försöka omhänderta industriavfall på andra sätt och metoder som inte skadar miljön. Industriavfallet kan i första hand behandlas innan det slängs i vattnet på ett korrekt och säkert sätt. När du är biologistudent är biologisk mångfald ett av de viktigaste orden du kan lära dig. Inte bara det utan det blir också ditt liv som kräver att underhålla det. Denna term hänvisar till de många olika livsformer som bebor jorden för närvarande, detta inkluderar bakterier, växter, djur och människor och det hänvisar också till deras gemensamma miljö.


Livet har visat sig i många olika former vi vet inte exakt varför men vi är säkra på att de alla finns och är beroende av varandra för att överleva. Svaret på denna fråga är viktigare än att bara ange vad biologisk mångfald är. Min personliga erfarenhet som student har trott att jag lär mig bäst när jag har ett exempel så jag ska ge dig ett exempel på vikten av biologisk mångfald. Den berömda Yellowstone Park är ett naturreservat och nationalpark men innan den förklarades som sådan var det bara en annan skog som människan ville jaga i. Den geografiska regionen hade många vargar som bodde på dess slätter, i generationer jagades de tills de dog ut i regionen. Efter ett tag började prärievargarna fortplanta sig eftersom de fick mer utrymme och de började jaga de små däggdjuren, vilket ledde till en minskning av populationen av örnar i området men den mest betydande förändringen kom på grund av rådjuren.


Efter femtio år utan vargar i parken steg antalet rådjur och eftersom de inte hade några naturliga rovdjur fruktade de inte längre öppna gräsmarker. Floden började ta bort mycket jord och deponera den på andra platser och översvämmade vissa områden samtidigt som det orsakade torka på andra platser. Biologer kom till parken med en önskan att återställa dess vargbestånd och efter ett decennium av planering och arbete återställde de en flock till parken. Men framför allt upphörde betet vid flodkanten och efter några år återgick Yellowstonefloden till sitt naturliga flöde. Den här historien är helt sann och jag älskar att använda den som ett exempel på vikten av att upprätthålla biologisk mångfald. Det finns många regioner i världen som har liknande problem och om vi inte gör vårt bästa för att bevara den biologiska mångfalden kan vi titta på liknande eller till och med värsta naturkatastrofer.


Människor tenderar att massproducera och de gör detta med det mesta. De kommer att förstöra en skog med många tusen livsformer för att göra en plantage med en enda växt, detsamma gäller för djuruppfödning. Med vårt behov av att vara produktiv hela tiden tappar vi de små sakerna ur sikte som får systemet att fungera som helhet. Även om en obetydlig sak som en insekt eller en vargflock kan tyckas vara den minst viktiga för vårt dagliga liv när vi väl tar dem ur bilden, ser vi att den balans och den rikedom som biologisk mångfald ger planeten inte är något som lätt kan kompenseras. Den genetiska, art- och ekosystemvariationen av flora och fauna på jorden kallas biologisk mångfald.


För att måla vad som är biologisk mångfald behöver vi en stor duk bortom fantasi. Sådan är volymen på ämnet. Men den faktiska innebörden och termerna är fortfarande inte klara. Det första ordet är Bio, och det andra är Mångfald. Bio betyder livsformerna och Mångfald betyder blandning eller variation. Insekter har en annan räkning, och deras arter finns i miljoner. Växter är också en del av detta biologiska system, och därför finns det mer än 20 arter av växter. Även efter att så många arter av växter, djur och insekter har specificerat finns det fortfarande över miljontals arter som inte är kända av någon. Den faktiska bilden säger att jorden är hem för nästan 50 miljoner arter eller till och med fler än så.


Dessa fakta avslutar inte poängen eftersom det en eller andra dagen kan finnas många nya arter som utvecklas. Biologisk mångfald är avgörande för överlevnad. Vikten av biologisk mångfald relaterar inte bara till växter, djur och naturliga livsmiljöer. Men det ger oss också så många naturliga produkter som fibrer och timmer och det färska vattnet för att utföra vårt dagliga liv. Därför måste vi förstå vikten av biologisk mångfald. I lyckan att leva våra liv glömmer vi ofta att biologisk mångfald är en del av naturen. Vi bör skydda den oavsett vilka begränsningar som helst.


Moder Natur har försett oss med tillräckligt med resurser som är de biologiska resurserna. Dessa inkluderar ved, mediciner, mat osv. Örter och växter spelar en viktig roll i framställningen av läkemedel. De kan få sin sista touch från läkemedelsföretagen, men den ursprungliga källan är växter som återigen är en del av biologisk mångfald. Det är viktigt att veta att ull, jute, palmer osv. Så, om den biologiska mångfalden inte består, hur kommer människor att få tillgång till dessa fibrer? Linväxter används för tillverkning av linne, som används i stor utsträckning för att göra kläder. På liknande sätt använder Corchorus- och Agave-växter för produktion av jute respektive sisal. Dessa fibrer är utan tvekan nödvändiga för tygindustrin. Därför blir det vår plikt att upprätthålla den biologiska mångfalden.


Människor kanske inte är medvetna om vikten, men det finns många andliga fördelar med biologisk mångfald. Våra folkdanser, mytologi och historia har en djup koppling till den biologiska mångfalden på ett eller annat sätt. Alla njuter eller upplever den biologiska mångfalden i ett annat format. Biologisk mångfald bidrar också till att locka turister, särskilt flora och fauna, vilket är ett sällsynt fenomen i städer. Därför är det vår etiska plikt att bevara den biologiska mångfalden. Det finns olika sätt på vilka vi kan bevara vår biologiska miljö. Den biologiska mångfalden bör skyddas genom att följa dessa vägar. Människor borde stoppa processen med att jaga och tjuvjaga djuren. De är en del av biologisk mångfald. Den explosiva befolkningstillväxten är ett hot mot den biologiska mångfalden.


Så för att upprätthålla den biologiska balansen måste vi ha befolkningstillväxten under kontroll. Annars kommer människor att utnyttja naturresurser oetiskt för att överleva. Alla åtgärder måste vidtas för att skydda den biologiska mångfalden. Saker och ting kan tyckas svåra i de inledande stadierna, men att öva på dem kommer att leda till genuina resultat. Att skapa medvetenhet om miljöfrågor och de negativa effekterna av förlusten av biologisk mångfald kommer att låta människor förstå det oundvikliga behovet av bevarande av biologisk mångfald. Det är vårt ansvar att skydda de hotade arterna av växter och djur. Om man vill nå sin destination är det absolut nödvändigt att ta det första steget.


Utan att ta ett steg framåt kommer saker och ting aldrig att förändras på egen hand. För att skapa en bättre morgondag måste vi vidta åtgärder för att bevara vår egen biologiska mångfald. Biologisk mångfald är en term som används för att referera till de olika livsformerna på jorden. Det inkluderar också mångfalden av arter i ekosystemet. Det finns en ojämn fördelning av den biologiska mångfalden på jorden på grund av den extrema variationen av temperaturer i olika regioner. Till exempel är det mer i regioner nära ekvatorn på grund av varma klimatförhållanden. Men nära polen stöder den extrema kylan och ogynnsamma väderförhållandena inte en majoritet av livsformer.


Dessutom har förändringar i klimatförhållandena på jorden under en tidsperiod också lett till utrotning av ett antal arter. Den biologiska mångfalden definieras ofta på olika nivåer beroende på artkategori. Till exempel används taxonomisk mångfald för att mäta arternas mångfaldsnivå för olika livsformer på jorden. Ekologisk mångfald är ett bredare begrepp som används för ekosystemmångfald. På liknande sätt är funktionell mångfald en typ som används för att mäta mångfald baserat på deras matningsmekanismer tillsammans med andra funktioner hos arter inom en population. Det finns en ojämn fördelning av biologisk mångfald på jorden. Faktum är att det ökar från pol till ekvator. Klimatförhållandena i en region avgör förekomsten av olika arter i ett område.


Alla arter kan inte överleva under alla väderförhållanden. Dessutom har lägre höjder en hög koncentration av arter jämfört med högre höjder. Vikten av biologisk mångfald ligger inte bara i överlevnaden för olika arter på jorden. Det finns social, kulturell och ekonomisk betydelse också. Den biologiska mångfalden är av yttersta vikt för att upprätthålla balansen i naturen. Det är viktigt för att upprätthålla näringskedjan också. En art kan vara föda för en annan art och olika arter är kopplade till varandra genom denna näringskedja. Bortsett från detta finns det också vetenskaplig betydelse av den biologiska mångfalden. Forsknings- och avelsprogrammen involverar olika arter.


Om dessa arter upphör att existera ska sådana program inte vara möjliga. De flesta läkemedel och mediciner som är avgörande för att bota många sjukdomar är också gjorda av många växter och djur. Till exempel är penicillin en svamp genom vilken penicillinantibiotikumet extraheras. En annan viktig betydelse för biologisk mångfald är att den ger mat till alla inklusive människor. All mat vi konsumerar kommer antingen från växter eller djur som fiskar och andra marina djur. De är också källan till nya grödor, bekämpningsmedel och källmaterial för jordbruksmetoder.


Den biologiska mångfalden är också viktig för industriell användning. Vi får många produkter som päls, honung, läder och pärlor från djur. Dessutom får vi timmer till växter som är grunden för det papper vi använder i vår vardag. Te, kaffe och andra drycker tillsammans med torr frukt och våra vanliga frukter och grönsaker, allt kommer från de olika växterna. Det finns kulturell och religiös betydelse för många arter också. Många växter och djur dyrkas i olika kulturer och religioner som Ocitnum sanctum Tulsi som är en växt som dyrkas av hinduer. Indien rankas bland de 12 bästa nationerna som har ett rikt arv av biologisk mångfald. Det finns ungefär olika arter av däggdjur tillsammans med olika fågelarter som finns i Indien.


Dessutom finns det runt arter av insekter som har sin livsmiljö i vårt land. Det finns ett brett utbud av husdjur som kor och bufflar tillsammans med marint liv som finns i Indien. Dessutom är Indien ett land med 10 olika biografiska regioner som inkluderar öar, Trans Himalaya, Desert, Western Ghats, Gangetic Plain, Semi-arid zone, Northeastern zone, Deccan Plateau, Coastal Islands och Western Ghats. Inte alla arter som fanns i forntiden existerar också idag. Till exempel fanns det dinosaurier på vår planet i äldre tider.


Men de kunde inte anpassa sig till de förändrade miljöförhållandena som ledde till att de dog ut från jorden. På samma sätt finns det många andra arter som är på väg att dö ut på grund av urbaniseringen och moderniseringen av världen. Med befolkningsökningen har det funnits ett ständigt behov av att minska skogsarealerna och ge plats åt nya städer. Detta har lett till minskningen av skogar som är den naturliga livsmiljön för många vilda djur och växter. På grund av detta har många vilda växter dött ut och det har också skett en ökning av människa-djur-konflikten. Därför har det funnits ett behov av att bevara den biologiska mångfalden för att upprätthålla balansen i naturen.


Det har tagits initiativ från regeringar över hela världen för att bevara den befintliga biologiska mångfalden på jorden. Till exempel finns det dedikerade nationalparker som öronmärker området för vilda djur och växter och minskar mänsklig inblandning i deras liv. Det finns olika naturvårdsprogram på plats för att skydda de sårbara och hotade arterna. Till exempel är Project Tiger en sådan åtgärd på plats för att öka populationen av tigrar i vårt land. Det finns också många lagar på plats som gör jakt på utrotningshotade och utsatta djur straffbart. På internationell nivå har UNESCO FN:s utbildnings-, vetenskaps- och kulturorganisation och IUCN International Union for Conservation of Nature and Natural Resources också initierat många program för att bevara olika arter.


Det är inte möjligt för människan att leva helt ensam på jorden. Olika andra livsformer är lika viktiga och spelar sin roll i den ömsesidiga överlevnaden mellan de olika arterna på jorden. Varje art har sin egen uppsättning bidrag till miljön. Redan många arter har dött ut eftersom de inte kunde överleva i de växlande väderförhållandena. Därför är det vår plikt att se till att vår verksamhet inte påverkar den övriga floran och faunan på planeten. Även om det finns ett antal åtgärder som regeringen vidtagit för att bevara de olika livsformerna, bör vi också bidra individuellt till denna sak.


Om vi ​​inte agerar idag kan vi återigen bevittna utrotningen av den sårbara biologiska mångfalden, vilket ytterligare kan störa balansen i naturen. Biologisk mångfald, ekosystem, miljö. Få GRATIS Leads för arbete hemma levererade varje vecka! Gå med mer än 50, prenumeranter får regelbundna uppdateringar! San Diego: Academic Press. Men utbudet överstiger vida efterfrågan, finner européerna. Klimatet på denna marknadsplats i sig är avgjort grumligt. Förskottspriserna har sjunkit med hälften. Vid det här laget bör man inte framställa det som en flytande, levande marknad", sa Atle C.


Christiansen från PointCarbon, ett Norge-baserat forskningsföretag Climate, Men även ett fungerande Kyoto-avtal skulle ha liten inverkan: Dess begränsade... html regnskog tillgängligt Konsumtion Hållbarhet Enligt The orld Commission on Environment and Development CED, "Hållbar utveckling är utveckling som möter dagens behov utan att äventyra framtida generationers förmåga att möta sina egna behov. Syftet med denna uppsats är att diskutera frågan om konsumtion och hur den påverkar miljöns förmåga att fortsätta ett hållbart liv. Denna uppsats kommer först att beskriva problemet och illustrera nyckelpunkter som relaterar konsumtion till hållbarhet. Nästa del av detta argument kommer att diskutera företagens och företagens roll och deras relation till denna fråga.


Uppsatsen avslutas med kommentarer och slutsatser om nuvarande trender och framtida reaktioner på konsumtion och de potentiella konsekvenserna för företag. Problemet med konsumtion Konsumtion är en unik term som relaterar till hållbarheten i vilket system som helst. Verk som citeras Baumgartner, R. Företagens hållbarhetsstrategier: hållbarhetsprofiler och mognadsnivåer. Hållbar utveckling, 18 2 , Doppelt, B. Att leda förändring mot hållbarhet: en guide för förändringsledning för företag, myndigheter och civilsamhälle, Uppdaterad 2:a upplagan. Friedman, M. Företagens sociala ansvar är att öka vinsten. Cragg, M. Schwartz och D. Weitzner Eds. Farnham, England; Burlington, VT: Ashgate. Ihlen, O. Företagsrapporter om hållbarhet och hållbar utveckling: Vi har anlänt.


Sustainable Development, 2 Mar Det är viktigt att notera att förutom att ha en sund ryggkotor, täcker Yasuni nationalpark också ett relativt stort vildmarksområde och är hem för ett brett utbud av arter Andrianos, Sneep och Kerber, , p. Förutom Waorani-samhällena, som till stor del har setts som förfädernas väktare av Yasuni National Park, inkluderar andra inhemska grupper som fortsätter att leva inom Yasuni National Parks territorium i frivillig isolering Taromenanes och Tagaeris Waller, The relation of dessa ursprungsbefolkningar med miljön har historiskt sett varit harmoniska.


Hela tiden har de mestadels använt sig av naturresurser för... Strömmens roll i banrörelser är betydande, särskilt hos arter som lädersköldpaddan, eftersom den ibland ger oväntad information om djurets känsla för riktning och syfte i termer av dess miljö. I bevarandearbetet är det därför mycket viktigt att beakta strömmens inverkan på djurförflyttning. Studien avslöjar vikten av nuvarande inflytande på rörelser i marint liv. Även om större och snabbare marina djur inte kommer att påverkas lika mycket av strömmen som lädersköldpaddan, kommer det säkert att bli en påverkan.


Även om det är viktigt att studera det marina livets rörelser, är inverkan av strömmar på studiet av födosöksbeteende ännu viktigare. Detta kommer att bestämma fokus för bevarandet på specifika födosöksområden för att säkerställa hållbarhet... Det är viktigt att öka medvetenheten om förekomsten av sjukdomen bland groddjursägare, så att de inte gör sig av med oönskade husdjur och infekterar vilda populationer. Det är också viktigt att vandrare och tillfälliga utomhusobservatörer inte flyttar grodor från ett område till ett annat av rädsla för att sprida sjukdomen. Tecken på sjukdomen hos grodorna inkluderar missfärgad, fjällande eller grov hud; slöhet och brist på aptit. Människor bör dock vara medvetna om att många grodor initialt inte visar några tecken på sjukdomen. Dessutom bör campare och vandrare "rengöra och torka all utrustning och våta eller leriga skor före och mellan besök på grodplatser.


Detta kan inkludera rengöring av däcken på ditt fordon innan du besöker kända högriskplatser där hotade grodarter kan leva" Frog, , DECC. Djurparker bör också göras medvetna om behovet av att noggrant övervaka sina amfibier, särskilt eftersom fångna populationer kan behandlas för... Referenser Borrell, Brian. Är den groddödande chytridsvampen driven av klimatsvängningar? Scientific American. htm Pessier, Allan. Chytrid svamp. Amfibie ark. htm CanAmphibiansRecover. Damns on Wildlife and Environment Bakgrund till dammar och levees - En av de problem som är ett resultat av civilisation och urbanisering är att de flesta av de platser som människor valde att lokalisera, av bekvämlighetsskäl, jordbruk, transporter och ekonomiskt oberoende, har varit nära vatten.


Dammar ger vattenkraft, hjälper till att kontrollera översvämningar och gör floder farbara. Levees är ganska lika dammar i sitt syfte, även om de främst är byggda för att begränsa vatten i tider med högt flöde - och för det mesta inte är under vatten. Per capita är översvämningar den mest destruktiva och vanligaste av Moder Naturs naturkatastrofer. Under de senaste åren har faktiskt antalet och svårighetsgraden av översvämningar förvärrats globalt. Flera orsaker har bidragit till detta: global uppvärmning och försämring av stormaktiviteten; avskogning och stenläggning av naturliga vattendelar; och fler människor som bor och arbetar på kända översvämningsslätter.


Men många forskare... Fisk- och djurlivsservice. html Berga, L. Dammar och reservoarer, samhällen och miljö under 2000-talet, volym 1. New York: Taylor och Francis. Chiras, D. Miljövetenskap. Sudbury, MA: Jones och Bartlett. Drijiver, C. Tämja översvämningarna: miljöaspekter av översvämningsslättens utveckling i Afrika. Natur och resurser. Jag skulle också vilja veta den föreslagna längden på kronträden och måtten på denna "halvskugga". en tredje variabel som jag skulle vilja veta är vilken typ av kakao de experimenterade med eftersom det finns olika sorter. Dessa tre aspekter är viktiga av följande skäl:. Forskarna kan ha studerat endast 2 regnskogar i vilket fall deras forskning är obetydlig. Regnskogarna kan ha haft förhållanden som kan ha stött forskarens slutsatser -- vi behöver en mångfald av regnskogar som innehåller olika förhållanden för att mer tillförlitligt testa hypoteser.


Forskarna kan ha utfört sin forskning på ett ad hoc sätt eller med vissa brister som skulle ogiltigförklara deras slutsatser. En vetenskaplig studie behöver vara både tillförlitlig och giltig på både externt och internt sätt för att bli accepterad. Vissa villkor för båda delarna måste åtgärdas. Jag skulle vilja…. html DR35bKAtoweXgSRq. Trädens höjd samt skuggans diameter är viktigt för att återskapa studie 3. Kakao finns i olika typer. Jag skulle vilja veta om forskare experimenterade med bara en sort eller flera för att veta om de skulle generalisera till kakao som helhet. företag har fokuserat på socialt ansvar. Det är när ett företag kommer att engagera sig i olika metoder som tar hänsyn till olika intressenters synpunkter såsom: samhällen, miljön och påverkan på företaget.


När det gäller Chevron hävdar de att de är engagerade i att skydda miljön till varje pris. Bevis på detta kan ses med företagets Operational Excellence Management System. Implementerat i , är detta utformat för att ta hänsyn till ett antal olika synpunkter när man startar någon form av nytt projekt. De mest anmärkningsvärda inkluderar: möjliga sociala, miljö- och säkerhetsfrågor. Detta program illustrerar hur företaget är fokuserat på att ta itu med frågor som kommer att påverkas av deras verksamhet. Men Chevron hanterar även utmaningar där de bidrog till incidenter som skadade miljön, hälsan eller andra intressenters intressen i.


Det brasilianska oljeutsläppet till havs. Kombinationen av dessa…. Referenser " Företagens sociala ansvar. pdf "Barrow Island. aspx "Brasilien laddar Chevron-chefer. Miljöfallsstudie Alberta's Oil Sands Alberta's Oil Sands representerar ett av de internationella miljöproblem som Kanada och nära sjuttio länder över hela världen står inför. Albert's Oil Sands visar sig vara en ny kurs av politisk konflikt inom Kanadas miljö och på internationell nivå. Oil Sands utveckling är ansvarig för den snabba ekonomiska tillväxten i Alberta. Detta skapar etiska eller moraliska dilemma eftersom det finns en enorm risk i samband med utvecklingen av oljesand i provinsen.


Oljesand bidrar till att ekologisk skada har en negativ inverkan på levnadsvillkoren för individer i provinsen och hela planeten. Detta etiska dilemma leder till mobiliseringsprocesser av miljöenheter för att hjälpa till att lindra situationen. Detta beror på att några framstående politiska kläder som Peter Lougheed inser att utvecklingshastigheten för oljesanden i Alberta inte är socialt eller... Verk som citeras Brown, Jordan. Akademisk sökning slutförd. Dunbar, R. Befintliga och föreslagna kanadensiska kommersiella oljesandprojekt. Calgary: Strategy West, april Tillgänglig på: Fairley, Peter.


MasterFILE Premier. Pasqualetti, Martin J. Saudiarabien: problem och lösningar Den saudiarabiska gemenskapen: Aktuella frågor och föreslagna lösningar Det finns många problem som påverkar den saudiarabiska gemenskapen idag. Dessa problem kan vara politiska, kulturella, ekonomiska eller till och med miljömässiga. Denna text behandlar ett problem av miljökaraktär. Två av de djur som för närvarande hotas av utrotning i Saudiarabien är den arabiska Oryxen och den saudiska gasellen. nyligen väckte bilder på internet som föreställer dödade gaseller upprördhet och de flesta kommentatorer stämplade handlingen som oansvarig och outhärdlig Toumi. Om inget görs för att rädda den arabiska Oryxen och den saudiska gasellen kan ekosystemet lida stor och kanske oåterkallelig skada. Jag tror personligen att vi alla har en roll att spela när vi försöker rädda dessa två hotade arter.


Det är av denna anledning som jag tidigare visat stort intresse för just detta ämne. Referenser Toumi, H. Saudier slår ut mot Gazelle Poachers. Saudiarabien: En miljööversikt. AK Leiden: Taylor och Francis. I andra industriländer, som Tyskland, Italien och Japan, är regeringarnas största oro idag att det inte föds tillräckligt många barn för att ens nå nivån på ersättningsgraden. Detta är nästan säkert ett misstag eftersom minskning av befolkningen borde vara huvudmålet för att rädda planeten, och ytterligare medelklasskonsumenter i västerländska länder är den största bördan för miljön. Uppmuntran av frivillig dödshjälp kommer att vara en annan metod för att minska överskottsbefolkningen.


Den statistiken nämndes ofta i debatterna om hälso- och sjukvårdsreformen, med innebörden att dessa dollar skulle spenderas bättre på sjukvård för yngre och friskare människor i början av deras produktiva... Rutagarama, E. Partnerskap för bevarande av skyddade områden i Rwanda. The Geographical Journal, 4 , Sammanfattning av innehållet: Författarna arbetar vid International Gorilla Conservation Programme, African Wildlife Foundation och School of Development Studies, University of East Anglia, Norwich, som betonar vikten av att utveckla nätverk av partnerskap för att utveckla länder som inkluderar nationella, regionala och lokala myndigheter samt samhällen, icke-statliga organisationer och den privata sektorn för att främja hållbara initiativ för bevarande av biologisk mångfald.


Sådana partnerskap kan undvika tendensen att inta extrema ställningstaganden när det gäller hållbar användning av naturresurser, som tillvägagångssättet "bevarande av fästningar" som motverkar resurser som används av mänskliga befolkningar å ena sidan och hänsynslös användning av naturresurser med liten hänsyn till framtida hållbarhet på den andra. Beskriv dess potentiella tillämpning på ämnet: Många av de mest värdefulla miljöerna med biologisk mångfald finns i utvecklingsländer, vilket gör... Bevarande av havet eller marint liv har väckt stor uppmärksamhet de senaste åren med tanke på de förödande effekterna av mänskliga aktiviteter på dessa ekosystem.


Den här artikeln undersöker en studie utförd för att främja bevarandet av livet i havet eller i havet över hela världen. Granskningen visar på betydelsen av att kombinera policyinsatser och förvaltningsinsatser för att uppnå detta. Havs- eller marin biologisk mångfald är erkänd över hela världen som en viktig del av livet, inte bara i haven utan också på jorden. Wes Sechrest och Thomas M. torn och publicerad i National Academy of Sciences avslöjar resultaten av en studie som de genomförde som undersökte de varierande nivåerna av biologisk mångfald fördelad över hela världen. Författarna använder sig av ett ganska nytt tillvägagångssätt i sina mätningar av biologisk mångfald, och förlitar sig specifikt på två metoder som approximerar nivåerna av evolutionär historia som är endemiska till tjugofem terrestra "hotspots".


Dessutom upptäcker Sechrest och rån att deras tjugofem definierade hotspots inte bara rymmer oproportionerligt stora mängder evolutionär historia, utan också är oproportionerligt hotade av människans aktiviteter. Artikeln slutar med att försöka identifiera eventuella lösningar på detta förestående problem, men det hjälper till att belysa några av bristerna i vår ... Bibliografi: 1. Allaby M. Världens biomer. Danbury: Grolier Educational. Dodson S, Allen T. New York: Oxford University. Gallant R. Den biologiska mångfaldens underverk. New York: Benchmark. Sechrest W, Brooks T. Hotspots och bevarandet av evolutionär historia. National Academy of Sciences.


Dessutom föreslår naturvårdare ökade patruller för att förbättra den övergripande tillämpningen av befintliga lagar, bättre gränsdragning och utveckling av starkare jaktkvoter. Alla dessa åtgärder kräver betydande och varaktig finansiering. Nuvarande status Den här parken befinner sig i ett kristillstånd. med de flesta av dess stora däggdjur nu utrotade från parken och illegala användare ökar, är Park Rangers helt enkelt överträffade. Tjuvskyttar kan hitta en blomstrande marknad för illegalt bushmeat och sällsynta fåglar. Illegala skogshuggare hittar lätt köpare till sällsynta träd. Parken är underbemannad och underfinansierad och kommer snart att möta nya utmaningar om uppströmsdammen byggs längs Gambiafloden som planerat.


Slutsats Galapagosöarna och Niokola-Koba nationalpark representerar två av planeten jordens mest värdefulla skatter. De innehåller biologisk mångfald som inte bara ger vetenskapliga möjligheter utan kan stödja hälsan för hela ekosystemet i sina respektive regioner. Båda platserna är listade... Verk som citeras Novy, Julia W. Incitamentsåtgärder för bevarande av biologisk mångfald och hållbarhet: en fallstudie av Galapagosöarna. FN:s miljöprogram: WWF-USA. FN-krönika. Bevarande av endemisk biologisk mångfald på Galapagos världsarv. Det finns kända fiskarter och man tror att det finns lika många som lever i Mekongfloden.


Hög mångfald finns på grund av växtgrupper och andra vattenlevande djurgrupper. Mekongs ekosystem är ett komplext ekosystem med variationer i klimat, geologi, terräng och vattenflöde. Bilderna nedan visar effekterna av översvämningen av Mekong. figur 2. Flodens kulturella betydelse Mångfalden är viktig av följande skäl: Direkt användningsvärde: biologisk mångfald används direkt som... Verk som citeras Coates D. GEF-IDRC Juli World Fisheries Trust, Victoria, Kanada CD-rom. Mekongflodbassäng pdf. Författarna förklarar att "Storskalig förlust av livsmiljöer och fragmentering..." som är ett resultat av urban spridning är en viktig orsak till bristen på biologisk mångfald inom insektsarten Acharya, , Till och med byggandet av en ny väg, eller gatubelysning, på platser där tidigare fanns det inga vägar eller ljus, det som författarna kallar "ostörda områden", har en inverkan på insekternas biologiska mångfald, förklarar Acharya.


Samtidigt har nattfjärilar, som är kända för att dras till ljus, triggermekanismer som upptäcker ekolokaliseringssignaler från fladdermöss; och å andra sidan fladdermöss livnär sig "...tungt" på nattfjärilar, fortsätter Acharya; Faktum är att många fladdermusarter använder nattfjärilar som sin "huvudföda" Acharya. Poängen med den informationen och den här studien i denna sakkunniga granskade artikel är att om "...öronfjärilar" uppvisar beteenden som gör att de kan undvika fladdermusattacker, skulle inte fångas lika ofta av fladdermöss och därför skulle detta... Bibliografi Acharya, Lilita och Fenton, Brock M Chepesiuk, Ron.


Conrad, Kelvin F. Bibliografi Ekologiskt bevarande vid Hart of Dynamic Boca de Iguanas Development St. Michael Strategies SMS pressmeddelande. Kopp, Paul R. Energiresurser och global utveckling. Science, , Hämtad 5 september, , från forskningsbibliotekets databas. Dokument-ID: Mattson, K. pdf Santopietro, George D. Skapa ekonomiska incitament som alternativa riktlinjer för miljöskyddstidning; Journal of Economic Issues, vol. Bevarandebiologi Förklara vad bevarandebiologi är och lyft fram dess mål. Bevarandebiologi är en gren av biologiska vetenskaper som främst sysslar med bevarandet av liv på jorden inklusive organismer som klassificeras som växter och djur.


Den undersöker biologisk mångfald och sätt och medel på vilka den biologiska mångfalden av livet på jorden bäst kan upprätthållas. mänsklig interaktion. Konversationsbiologernas mål är att skydda olika arter samt deras livsmiljöer och ekosystem. De vill också förhindra utrotning av arter och... Verk som citeras Fujikawa, T. Värdet av biologisk mångfald och dess inverkan på människors hälsa.


David Suzuki Foundation. Sadava, et al. Life: the Science of Biology Volym 2. Sinauer: Gordonsville, VA. Sahney, S. Återhämtning från den djupaste massutrotningen genom tiderna. Exploatering av ekosystem Skogar har länge exploaterats. De skördas för sitt virke eller röjs för jordbruksmark, båda aktiviteterna är helt destruktiva för ekosystemet. Myrkärret finns typiskt inom skogen och är vanligtvis inte föremål för exploatering förrän skogen själv är det, eftersom skogen fungerar som en naturlig barriär för kärret. Förstörelsen av skogar för timmer är utan tvekan den minsta av de två formerna av exploatering, åtminstone i länder med aktiva skogsbruksprogram, eftersom skogarna kommer att ha potential att förnyas.


Men förstörelsen av skogens ekosystem är förknippad med flera negativa resultat. Skogssystemets biologiska mångfald minskar, och denna effekt är starkare ju mer skog som avverkas. Förstörelsen för jordbruket är permanent, vilket innebär att förlusten av biologisk mångfald är permanent. Endemiska och hotade arter utrotas, eller deras antal minskar Chediack, Fenland utnyttjas ofta... Referenser Breward, N. Tungmetallförorenade jordar associerade med dränerad fenmark i Lancashire, England, Storbritannien, avslöjat av BGS Soil Geochemical Survey. Tillämpad geokemi. Chediack, S. Effekten av skogsexploatering på struktur, mångfald och floristisk sammansättning av palmitodominerade atlantiska skogar i Misiones, Argentina.


Vol 56 2 Fredeen, A. Klimatförändringar och fjälltallbaggen. University of Northern British Columbia. Kritiskt behov av nya definitioner av skog och skogsförstöring i globala klimatförändringsavtal. Konserveringsbrev. produktionsvärde. Exporten står för ungefär hälften av detta belopp Binnquist, Lopez och Shanley. Figur 2 visar tre vyer av bambu. En: En bambuskog; Två: Ett bambuskott; Tre: En gångväg i bambulund. Figur 2: Three Views of Bamboo anpassade från Stickman. I takt med att produktionen av bambu har ökat har mängden råvaror som behövs för att underlätta produktionen samtidigt ökat. Bambuindustrin i Anji skördar främst bambu från plantager, eftersom den främst odlar en snabbväxande och lättodlad bambuart, lokalt känd som "maozhu" eller "moso bamboo" phyllostachys heterocycla Binnquist, Lopez och Shanley.


Tillsammans med den rejäla produktionen av bambu använder den intensiva bambuindustrin enorma mängder gödningsmedel och bekämpningsmedel; vilket bidrar till negativa miljöeffekter. Med hänvisning till bambuproduktionen... CITERADE VERK Applegate, Ed och Johnsen, Art. Adhikary, Nripal. Tillgänglig på:. Tvångslicensiering av patent Syftet med detta dokument är att belysa orsakerna till och effekterna av tvångslicensering av läkemedelsprodukter. Inledningsvis belyser uppsatsen den utvecklade världens och den underutvecklade världens grundläggande ståndpunkter, attityder, lutning och bekymmer med avseende på de immateriella rättigheterna för läkemedelsprodukterna. Uppsatsen koncentrerar sig också på ämnet för de immateriella rättigheterna för biotekniska produkters fabriker; detta beror på att växter är den största källan till nästan alla läkemedel som används idag.


Dessutom är det ett faktum att patenterbarheten av växter har ägnats mycket uppmärksamhet av den utvecklade världen, särskilt USA, såväl som utvecklingsvärlden. Dokumentet avslöjar också prioriteringarna för både den utvecklade världen och den under utvecklade världen, prioriteringar som har varit ett stort hinder i alla tidigare förhandlingar om... Bibliografi Bernard Pecoul et al. David P. Fidler, International Law and Global Public Health, 48 KAN. David Benjamin Snyder, Comment, South Africa's Medicines and Related Substances Control Amendment Act: En sked socker eller ett bittert piller att svälja? INT'L L. Fidler, Symposium on Globalization at the Margins: Perspectives on Globalization from Developing States: Nother Science Nor Shamans: Globalization of Markets and Health in the Developing World, 7 IND.


GLOBAL BEN. Strategisk bedömning 2. Projektförberedelser 3. Projektgenomförande' 4. Drift av anläggning Dessa fyra bedömningsverktyg ska vara fristående verktyg som tillämpas i specifika skeden av Gipsy Lane tegelverkets vägförlängning och industriutvecklingsprojektets livscykel. Bedömningen med något av verktygen har ingen koppling eller beroende till tidigare skeden. Utvärderingsverktygen ska utformas så att de är tillämpbara under hela planeringsstadiet fram till beslutsfattande i projektets livscykel Se figur 1. Processen för protokollbedömning Källa: IHA, Verktygen ska genomgå upprepad tillämpning för att hjälpa till med den kontinuerliga förbättringen av processen. Avsnittet Strategiska bedömningar Detta avsnitt är viktigt för bedömningen av den strategiska grunden för Gipsy Lane tegelbruksprojektet.


Denna del är mest tillämplig i det skede då Gipsy Lane tegelbruk fortfarande är... Referenser Gratton, C. Forskningsmetoder för idrottsstudier. New York: Routledge. Fraenkel, J. Utbildningsforskning: En guide till processen. Mahwah, NJ: Lawrence Erlbaum Associates. massturism om kulturen på Ibiza Ibiza i Spanien är en av de bäst bevarade medeltida öarna i Europa. Ön ligger närmast av alla Balearerna till det spanska fastlandet och har en km kustlinje. Även om det har ett rykte som en partyö, finns det mycket mer än nattklubbar.


Det finns många små vikar och över 50 stränder. Man kan se andra attraktioner, museer, evenemang, festivaler och resor på Ibiza. Ibiza har förtjänat titeln "Klubbhuvudstad" i världen. Temperaturerna varierar från 20 grader Celsius i maj till runt 27 i augusti. Befolkningen svävar runt medan språket som talas är kastiliansk spanska. Den accepterade valutan är euro. Under tiden fick turismen fart på ön när den fick Guinness rekord som underhållningsindustrin i världen. Eftersom det har runt soldagar under hela året,...


Åtkom den 10 maj Åtkom den 10 maj ' ASEAN Studien kommer att fördjupa sig i: Vad ASEAN utgör och vad som ligger utanför dess räckvidd? Syftet med denna studie kommer att vara att dela ut en omfattande presentation av ASEAN:s nuvarande ståndpunkt och dess prestationer hittills, tillsammans med dess utmaningar. Uppsatsen är avsedd som ett förslag på en översiktsplan som kan användas som en framtida väg dit ASEAN:s politiska säkerhetsstöd måste gå mot under de kommande åren. Låt oss börja med en kort presentation av organisationen. Skaparna av Association of South East Asian Nations - ASEAN, visualiserade det som att de i slutändan samlade alla nationer i regionen och lyckades hjälpa dem att hjälpa till att säkerställa fred, beständighet och tillväxt i området.


Medan området var i ett tillstånd av kaos var många nationer under press för nationens existens eller autonomi. Referenser ADBI "Förlorade östasiatiska utvecklingsländer exportkonkurrenskraft under förkrisens? Altbach, Erik. Hong Kong. Baietti Aldo. Världsbanken. Om det finns en aggregerad delbas kan dessa ge vattenkvalitetsbehandling. Det bör finnas bra packning och lämpliga geotextilier, särskilt för områden som är tillgängliga för tunga fordon. Genomsläppliga beläggningar minskar behovet av djupgrävningar och ger därmed en kostnadsfördel.


Detta system minskar avrinningshastigheten och toppflödet. Den övergripande fördelen är att den tar bort föroreningar och håller vatten så att det kommer in i huvudavloppet. Mycket vatten i huvudavloppet skulle antingen behöva pumpas eller behandlas och därigenom använda energi Wild et al. Swales De är kontinuerliga vegeterade dräneringssystem som transporterar eller lagrar vatten samtidigt som det tillåter filtrering när så är lämpligt. Vanligtvis är de motsvarigheten till vägkanter eller dräneringsrör i konventionella dräneringssystem. Svales har dock en mild gradient så att vattnet rör sig med låg hastighet. Sedimenten i dagvattenavrinning kan därför sedimentera. Fördelen med swales är att... Bibliografi Apostolaki, S.


Oxford, september. Apostolaki, S, Jefferies, C. Utrech, Nederländerna Construction Industry Research and Information Association CIRIA, Sustainable Urban Drainage Systems -- designmanual för Skottland och Nordirland. Rapport nr. Hållbar turism förstör inte miljön, ekonomin eller kulturella aspekter av turistmålet David Vaughan, Hållbar turism syftar till att säkerställa att de berörda inte påverkas på något sätt och att en positiv utveckling realiseras genom det. Tillbaka i s, ekoturism som bestod av aktiviteter såsom vilda exotiska kulturer och natur, blev vanligare med anmärkningsvärt få människor som förstod vad effekterna av sådan turism är, detta ledde till dess fallgrop Erlet, Därför hjälper hållbar turism till att förbättra alla relaterade påverkan av turismen som helhet, och detta kan stadigt uppnås genom att söka partnerskap mellan olika regeringar, lokalsamhället och alla intressenter inom turistnäringen.


Hur hållbar turism kan uppnås undersökningar gjorda inom detta område tyder på att för att hållbar turism ska uppnås bör alla ansträngningar kanaliseras för att främja samordning och samarbete mellan chefer för turistdestinationen... Referenser CEVAT, T. Utmaningar för hållbar turismutveckling i utvecklingsländerna: fallet med Turkiet. Tourism Management, 22, COLIN, H. Hållbar turism som ett adaptivt paradigm. Annals of Tourism Research, 24, DAVID A. Ursprungsbefolkningar, resursutvinning och hållbar utveckling: en etisk strategi. Journal of Business Ethics, 56, DAVID VAUGHAN Tourism and Biodiversity: A Convergence of Interests?


Internationella frågor, 76, utrotningshändelser eller miljökatastrofer Det finns många osäkerheter kring utrotningens handlingar och roller i världen idag. Trots alla dessa osäkerheter är det möjligt att formulera rimliga påståenden som skildrar utrotningens troliga roll. Utrotningens roll kan tros ha vissa element, varav de flesta är avgörande för att slå fast förhållandet och kraften i evolution och utrotning i jordens historia fram till uppkomsten av hominider för 8 miljoner år sedan. För alla utbredda arter eller någon grupp av en utbredd art behöver utrotning en viss miljöchock som kommer i form av fysiska eller biologiska aspekter som normalt inträffar. Sådana händelser äger rum under den geologiska livslängden för den givna arten eller grupperna av arter.


I det här fallet måste chocken som uppstår appliceras med en snabbhet som är tillräcklig för att äga rum över en... Referenslista Abe, Takuya, Simon A. Levin och M. Biologisk mångfald och ekologiskt perspektiv. New York, NY: Springer New York. Courtillot, Vincent. Evolutionära katastrofer: Vetenskapen om massutrotning. Cambridge [U. Fry, Iris. Livets uppkomst på jorden: en historisk och vetenskaplig översikt. New Brunswick, NJ [U. Kolbert, Elizabeth. Den sjätte utrotningen: en onaturlig historia.


New York, Routledge. Enligt Branch et al. Därför skulle EPA:s beslutsprocess i det här fallet sannolikt ha varit annorlunda om alla dessa fyra dimensioner hade beaktats och ansträngningar gjorts för att tillfredsställa vart och ett av dessa krav i det slutliga resultatet. referenser Arentsen, M. Branch, K. Referenser Arentsen, M. Benton, R. jättesalamandern, , Cryptozooscity. Det finns farhågor för att jättesalamandrar kan möta samma öde som dinosaurier, med tanke på att det moderna livet har utsatt dem för snabbrörliga människor med större hjärnor som anser dem vara en delikatess och kommer att jaga dem med större beslutsamhet än tidigare rovdjur. Groddjurets storlek gör dem till "lukrativa byten för jägare, som kan sälja köttet för omkring U. En naturvårdare observerade: "De är lätta att fånga, gömmer sig i klippspalter under dagen, och folk vet var de kan hitta dem" Svart Förlusten av dessa gigantiska reliker skulle inte bara vara en förlust av en koppling till människans evolutionära historia från det förflutna : salamandrarna kan också ge...


Referenser Black, Richard. Jakthot mot stora groddjur. BBC Nyheter. stm Jättesalamandrar kan hjälpa forskare att bekämpa utrotningshot. berättelse Det levande fossilet jättesalamandern , februari. Utrikesdepartementet. Sedan dem fortsätter svårighetsgraden och frekvensen av blekningshändelser att öka. Dessa blekningshändelser korrelerar med stigande medelhavstemperaturer på global basis, stigande havsnivåer och mer frekventa tropiska stormar som drivs av allt starkare värmemassor U. Förutom blekning av korallrev förändras de geografiska områdena för många växter och djur.


Växt- och djurområdena begränsas i allmänhet av klimatfaktorer, där djur kan reagera på klimatförändringar snabbare än växter på grund av ökad rörlighet EPA, ekosystem och biologisk mångfald. nyligen har förändringar märkts i utbredningen av flera arter. De som inte kan anpassa sig till det nya klimatet kommer snabbt att dö ut. Men klimatförändringarna... Referenser Begley, S. Sanningen om förnekelse. 13 augusti, tillgänglig 1 juni, Canadell, J. Bidrag till att accelerera atmosfärisk CO2-tillväxt från ekonomisk aktivitet, kolintensitet och effektivitet i naturliga sänkor. Inlärningsverktyg Studiedokument Skrivguider Om oss Vanliga frågor Vår blogg Citation Generator Flash Card Generator Logga in Registrera dig.


Filtrera efter:. Nyckelord s Filtrera efter nyckelord: lägg till komma mellan varje. Mest relevant Nyligen tillagd Mest populär. Hem Ämnen Vetenskap Biodiversitet Uppsatser Biodiversitet Uppsatser Exempel. Har problem med att komma på en uppsatstitel?

No comments:

Post a Comment