Monday, December 27, 2021

En rose for Emily litterär analysuppsats

En rose for Emily litterär analysuppsats



Emily Grierson bodde i sin södra stad som den rikaste kvinnan. FÅ SKRIVHJÄLP. Detta var ett perfekt exempel på hur hon var fast besluten att behålla sin gamla tradition. Dessutom har hans […]. Försvinnandet av hennes partner var den sista händelsen som gjorde Emily till en ensamvarg.





Relaterade ämnen



Denna berättelse är skriven i en sydlig gotisk stil, uppdelad i fem avsnitt. Den utspelar sig i en era efter inbördeskriget. Den berör ett mörkare tema och den möjliga psykologiska störningen som huvudpersonen, Miss Emily har, vilket är oförmågan att släppa det hon en gång visste och anpassa sig till de nya förändringar som hennes stad tar del av. Således framhävd i en Rose for Emily litterär analys. Tidsperioden som berättelsen utspelar sig är efter inbördeskriget. Lagar om svarta koder antogs av sydstaterna under året och efter det amerikanska inbördeskriget en ros för emily litterär analysuppsats försök att lagligt begränsa afroamerikanernas frihetsrätt för att kunna kontrollera dem och använda dem för fysiskt arbete.


Hur det fungerar. Denna mening låter läsaren anta att fröken Emily ansågs vara någon typ av aristokrat, en ros för emily litterär analysuppsats, en överklassdam. För kvinnorna var hon en hemlighetsfull och ovanlig kvinna på grund av sin isolering. Miss Emily var den sista generationen av en vit, rik och privilegierad familj som möjligen förstördes av kriget. Hennes hus kan möjligen symbolisera hennes vägran att acceptera förändring och gå vidare. Miss Emily var kanske inte redo för förändring och hon försökte hålla fast vid sitt förflutna så mycket som möjligt. Att ha en känsla av förtrogenhet på en plats hon inte längre kände igen. Ett annat landskap är det inre av hennes hushåll, som ingen utom en gammal man-tjänare, trädgårdsmästare och kock hade sett på tio år Faulkner. Alla dessa anger hur envist fröken Emily tog tag i den ädelhet och värdighet hon hade i sitt förflutna.


Återigen, vägrar att släppa taget och gå vidare. Författaren, Faulkner, väljer ett mycket säreget synsätt för att berätta denna historia. Han valde stadsbornas synvinkel. Berättaren ger läsarna möjligheter att låta fantasin vandra och skapa sina egna slutsatser genom berättelsen. Detta bidrog till att hålla läsaren i spänning, utan att veta vad som skulle hända härnäst. Publiken såg hela tiden Miss Emily genom stadsbornas ögon. Läsaren vet inte vad hon tänker eller vad hon gör inne i sitt hus. Detta får publiken att gissa.


Rädslan för att släppa taget om det förflutna och gå vidare. Hon använde vilken åtgärd hon kunde för att hålla fast vid sitt förflutna. Läsaren kan se det vid flera tillfällen i berättelsen. När hennes far dog vägrade hon att acceptera hans död tre dagar i rad sa hon en ros för emily litterär analysuppsats hennes far var inte död Faulkner Läsaren ser samma mönster med överste Sartoris död. Miss Emily vägrade fortfarande att acceptera denna död, även om översten hade varit död en ros för emily litterär analysuppsats tio år.


Faulkner visar genom sin berättelse på ett sätt hur vissa människor hanterar problemet med en civilisation som försämras och utvecklas på samma gång. Han utforskar den psykologiska verkligheten hos ett sydligt samhälle som anpassar sig till förändringar och visar läsaren sambandet mellan det förflutna och nuet, en ros för emily litterär analysuppsats. Till slut ändrar inte fröken Emily sitt sätt att tänka. Hon dör som en ensam kvinna, klamrar sig fast vid sitt gamla liv. Ändrar aldrig hennes tankeprocess. Behöver en anpassad uppsats om samma ämne? Våra skribenter kan hjälpa dig med alla typer av uppsatser. För alla ämnen Få ditt pris Hur det fungerar.





strukturen i en bra uppsats



Tidsperioden som berättelsen utspelar sig är efter inbördeskriget. Lagar om svarta koder antogs av sydstaterna under året och efter det amerikanska inbördeskriget i ett försök att lagligt begränsa afroamerikanernas frihetsrättigheter för att kunna kontrollera dem och använda dem för fysiskt arbete. Hur det fungerar. Denna mening låter läsaren anta att fröken Emily ansågs vara någon typ av aristokrat, en överklassdam. För kvinnorna var hon en hemlighetsfull och ovanlig kvinna på grund av sin isolering. Miss Emily var den sista generationen av en vit, rik och privilegierad familj som möjligen förstördes av kriget. Hennes hus kan möjligen symbolisera hennes vägran att acceptera förändring och gå vidare.


Miss Emily var kanske inte redo för förändring och hon försökte hålla fast vid sitt förflutna så mycket som möjligt. Att ha en känsla av förtrogenhet på en plats hon inte längre kände igen. Ett annat landskap är det inre av hennes hushåll, som ingen utom en gammal man-tjänare, trädgårdsmästare och kock hade sett på tio år Faulkner. Alla dessa anger hur envist fröken Emily tog tag i den ädelhet och värdighet hon hade i sitt förflutna. Återigen, vägrar att släppa taget och gå vidare. Författaren, Faulkner, väljer ett mycket säreget synsätt för att berätta denna historia. Han valde stadsbornas synvinkel.


Berättaren ger läsarna möjligheter att låta fantasin vandra och skapa sina egna slutsatser genom berättelsen. Detta bidrog till att hålla läsaren i spänning, utan att veta vad som skulle hända härnäst. Publiken såg hela tiden Miss Emily genom stadsbornas ögon. Läsaren vet inte vad hon tänker eller vad hon gör inne i sitt hus. Berättelsen A Rose for Emily berättar en klassisk härledning av hur människors sydliga egenskaper är envisa och så småningom kommer att dö gamla eller ensamma av trycket att inte anpassa sig till förändringar. Författaren gjorde det klart att fröken Emily var rädd för att tänka själv och göra anpassningar med tidens förändring.


Det första och mest uppenbara exemplet på detta var när Faulkner beskrev förfallet i det en gång så vackra hemmet. Faulkner skriver, Det var ett stort, fyrkantigt ramhus som en gång varit vitt, dekorerat med kupoler och spiror. Hennes hems förfall representerade tiden som har gått genom samhället och hennes misslyckande med att anpassa sig till kulturella förändringar. Även om fröken Emily och hennes far, medan de var yngre, var mycket respekterade i samhället; bakom stängda dörrar mötte hon förtryck större delen av sitt liv. Förtrycket som hon utsattes för från sin far bidrog i hög grad till hennes onaturliga anda och attityd. Hon hade kommit från en en gång väl respekterad kropp, eftersom hennes far påstås ha gett en stor summa pengar till samhället; som befriade henne från framtida skatter, men nu såg samhället besviket på henne.


Detta ses när Faulkner skriver: Vid liv hade fröken Emily varit en tradition, en plikt och en omsorg; en sorts ärftlig skyldighet för staden Faulkner 3. Allteftersom tiden gick och fröken Emily aldrig behövde betala sina skatter, med snålhet från överste Sartoris, beslutade de nya invånarna på regeringskansliet att det var dags för henne att börja en ny tradition att betala. Detta representerade tillväxten med tiden som resten av det södra samhället visade, men med miss Emily som var vilse i sin gamla tradition, vägrade hon fortfarande att betala när de nyare regeringstjänstemännen kom. Denna situation blev senare en förlorad sak och de gav upp hoppet om att någonsin få några medel. Detta var ett perfekt exempel på hur hon var fast besluten att behålla sin gamla tradition. Förtrycket som hon utsattes för från sin far som barn började dyka upp i hans död.


Det enda som Miss Emily verkligen hade i sitt liv var hennes pappa. De många förnekelserna av hans bortgång öppnade samhällets ögon och lät alla veta att hon led av att släppa saker. Faulkner skriver, Hon berättade för dem att hennes far inte var död. Hon gjorde det i tre dagar, med ministrarna som kallade på henne, och läkarna försökte övertala henne att låta dem göra sig av kroppen Faulkner Faulkner fortsätter, Hon skulle behöva hålla fast vid det som hade rånat henne Faulkner Efter att hennes far gick bort, hon sågs inte på ett tag på grund av sjukdom. När den unge mannen Homer Barron dök upp i stan sågs trottoaren med Miss Emily som åkte vagn genom stan. En gnista av hopp verkade ha kommit tillbaka till henne.


Hon ville inget annat än någon att göra anspråk på som sin egen igen, men när trottoarkonstruktionen var klar tog hon saken i egna händer för att hävda den unge mannen som sin egen genom att förgifta honom med arsenik vid hans återkomst. Och det var det sista vi såg av Homer Barron Faulkner I det här stycket skildrade William Faulkner flera felaktiga egenskaper hos det lilla samhälle där Miss Emily bodde, men mitt primära fokus i denna litterära analys var huvudpersonen själv. Hennes outtagliga sydliga egenskaper, från en förtryckt barndom, gör att hon har en plats på första raden till förfallet av hennes sociala status som avundsvärt fick henne att ta livet av sin kärlek. Med tiden kommer förändringar och det är en mänsklig instinkt att skydda de saker vi värdesätter högst, men bara för att något är perfekt i våra ögon betyder det inte att det inte kan förbättras.


Sammantaget tror jag på budskapet som William Faulkner försökte förmedla till läsaren. Bara för att något är perfekt i våra ögon betyder det inte att det inte går att förbättra. En ros för Emily Litterär analys. com, 15 april, Öppnad 7 januari,

No comments:

Post a Comment