Friday, December 24, 2021

Uppsats om etiska teorier

Uppsats om etiska teorier



Arbetar Uppsats om etiska teorier "Kants moralfilosofi. Kant visste att endast rationell varelse kunde förväntas ha en moralisk maxim. Thomson Business. Dygdetik är för närvarande ett av tre stora tillvägagångssätt inom normativ etik. Verksamheten håller också på att bli ett av de ledande företagen och en välkänd fallstudie av fair trade-principerna på marknaden. Etiskt beteende i organisationer Ord: Längd: 25 Sidor Dokumenttyp: Term Paper Paper: The Signal, uppsats om etiska teorier.





Hitta gratis uppsatser



Rättsmedicinsk mental hälsa Syftet med detta dokument är att diskutera de praktiska aspekterna av kapacitet, konfidentialitet och samtycke angående Family sponsibilities Commission och hur dessa tre jämförs med det rättsmedicinska sammanhanget som är skyddstillsyn och villkorlig frigivning i Australien. Tidningen kommer att försöka belysa likheterna uppsats om etiska teorier de skillnader som finns inom dessa två sammanhang. När det gäller familjeansvarskommissionen uppsats om etiska teorier sekretess är att allt är privat. Detta beror på att familjeansvarskommissionerna Uppsats om etiska teorier av stater att en person enligt lagen inte får spela in, avslöja eller använda någon konfidentiell information som erhålls av en sådan person genom att vara involverad i förvaltningen av lagen.


Det finns bevarande av konfidentialitet så att en individ inte på något sätt har mandat att avslöja någon information som anses vara konfidentiell av en domstol eller en domstol. Uppsats om etiska teorier dessutom är en individ... Referenser Bevan, C. Prövningstillstånd: Nuvarande befattning och nya vägbeskrivningar. Australian Institute of Criminology. pdf Family Responsibility Commission Act Kopelman, L. Om kompetens- och kapacitetsbedömningarnas utvärderande karaktär. International Journal of Law and Psichiatry, 13, Leivesley, S. Kriminalvården i Queensland. Etiska teorier De tre grundläggande etiska teorierna delar ett antal likheter, eftersom de var och en försöker beskriva och förklara de etiska beslut som fattas av människor såväl som den logik eller ologiska som används för att informera om ett visst beteende.


Utilitarismen erbjuder vad som kanske är den mest sunda etiska teorin på grund av det sätt som den själv väljer målet för sina ansträngningar, men den hämmas av oenighet om det exakta genomförandet av teorin. En deontologisk teori om etik kan vara användbar för att formulera allmänna regler om korrekt beteende, och som sådan är arbetsplatsen populär, men dessa regler är inte universellt tillämpliga och kan i vissa fall faktiskt leda till oetiskt beteende om de följs utan att misslyckas. Slutligen, även om dygdsbaserad etik utger sig för att erbjuda individer undervisning för odling av ideala beteendeegenskaper, kan den per definition inte erbjuda en universell etisk norm, eftersom den är baserad på...


Referenser Begley, A. Att praktisera dygd: En utmaning mot uppfattningen att ett dygdcentrerat förhållningssätt till etik saknar praktiskt innehåll. Nursing Ethics, 12 6 Broad, C. Fem typer av etisk teori. New York: Routledge. Darwall Ed, uppsats om etiska teorier. Dygdetik. Malden: Blackwell Publishing. DeConinck, J. Inverkan av deontologiska och teleologiska överväganden och etiskt klimat på försäljningschefers avsikter att belöna eller straffa säljkårens beteende. Journal of Business Ethics, 16 5 Etiska teorier Beskriv i detalj Teleologisk, deontologisk och dygdeetik: En jämförelse Teleologisk etik kallas även konsekvensbaserad etik.


Teleologiska etiska system betonar resultaten av etiska beslut, kontra de moraliska principerna bakom sådana beslut. Utilitarism är ett utmärkt exempel på teleologisk etik. Stressen i utilitarism gör det största nyttan för det största antalet människor, kontra att skapa ett prejudikat för alla etiska handlingar. Det som är bra för det största antalet människor en dag kanske inte är fallet om flera år, eller ens imorgon. Till exempel skulle ingen säga att det som en abstrakt moralisk princip är att behöva sparka kompetenta medarbetare "bra". Deontologisk etik. Stanford Encyclopedia of Philosophy. Utilitaristiska abortöverväganden: Det utilitaristiska perspektivet som tillämpas på abortfrågan skulle fokusera på huruvida att tillåta eller förbjuda elektiv abort skulle bidra mer positivt till samhällets intressen Mill, p. motivering till beslut.


Medan deontologisk formalism värdesätter individens sinnestillstånd, fokuserar utilitarismen på handlingens yttersta konsekvenser, oberoende av motivation Russell, p Inom det utilitaristiska etiska perspektivet, regel utilitarism uppsats om etiska teorier främja valet som är förknippat med den övergripande nyttan för andra och för samhället om det följs religiöst under alla omständigheter, oavsett isolerade fall där regeln gav ett negativt resultat Russell, p. Till exempel i ett samhälle där relativa födelse- och dödstal var sådana att samhällets fortsättning var i fara, kunde det utilitaristiska perspektivet kräva... Dershowitz, p. Därför är den samtida utilitaristiska inställningen till moral i mänskligt liv att överväga andra definitioner av "godhet" och "nytta" snarare än att likställa moral med intressen hos det största antalet.


I många avseenden är det perspektivet som exemplifieras av det moderna amerikanska rättssystemet Dershowitz, p. Enligt den uppfattningen skulle den moraliska rättheten eller felet av elektiv abort försöka väga vägen på vilket sätt att tillåta aborter kan gynna samhället och hur det beslutet skulle påverka alla av de individer som är direkt involverade i specifika situationer. Om det ursprungliga antagandet är att samhället gynnas av respekten för individers autonoma rättigheter att fatta personliga beslut om abort utan inblandning från staten, skulle utilitarism stödja friheten att fatta det beslutet.


Under handlingens utilitaristiska perspektiv, därför vissa typer av aborter såsom i fall av våldtäkt, incest eller medicinsk nödvändighet för moderns liv. Till exempel och anställd kan bestämma att de ska göra det uppsats om etiska teorier vara uppsats om etiska teorier för ett möte, vilket kommer att framstå som en ädel plikt, uppsats om etiska teorier det kan finnas en dold anledning till denna åtgärd. Kanske föredrar medarbetaren att sitta på en viss plats eller sitta. En annan negativ egenskap hos deontologiteorin är det faktum att den mest handlar om individens välfärd och inte andras. Utilitarism teori Denna teori handlar om individens förmåga att förutse konsekvenserna av sina handlingar.


En person kommer att behöva analysera valet de gör för att säkerställa att de gynnar fler människor. För ett stort företag skulle denna teori vara fördelaktig eftersom anställda kommer att sträva efter att utföra sina uppgifter samtidigt som de analyserar konsekvenserna av... Referenser Ronzoni, M. Teleologi, deontologi och högerns prioritet: på vissa Uppsats om etiska teorier Distinktioner.


doi: Mätningsteori och utilitarismens grunder. Detta är etik som inte känner några kulturella gränser. hatten uppfattas som etisk i ett samhälle lika väl som i alla andra är ett exempel på en naturlag. Dessa är vanligtvis baserade på människans önskan om jämlikhet såväl som önskan att göra gott "hatten är naturlag? Dessutom utvecklar naturliga rättigheter ofta juridiskt från naturlagar. De ser också ofta en sammanflätning av religiösa övertygelser, även om de också kan uttryckas som mer en sammanflätning av moraliska föreställningar som sedan stöds av religionen. Den primära svagheten med naturlagsteorin är att det ibland är svårt att avgöra om en tro verkligen är universell eller helt enkelt kulturell.


Dygdetik: Dygdetik avgör om en handling är rätt eller fel på grund av handlingen. Dygdetik är för närvarande ett av tre stora tillvägagångssätt inom normativ etik. Det kan till en början identifieras som den som... Verk som citeras "Kant's Moral Philosophy. MacKinnon, Barbara. Etik: teori och samtidsfrågor, uppsats om etiska teorier. Belmont, Kalifornien. Omvårdnadsetiska teorier Etiska teorier i omvårdnad Moralens betydelse i omvårdnadsdeontologi vs. Utilitarism Deontologi Utilitarism Rättviseetik vs, uppsats om etiska teorier. Vårdetik Rättvisa Etik Vårdetik ights Etik Åsiktskonflikt Etiska teorier inom omvårdnad Moralfilosofin har flyttats från att ta upp Platons fråga om vad som gör den goda personen till Kants fråga om rätt sak att göra, till Bubers oro för relationer.


Uppsats om etiska teorier hänvisar till affärsetikens intresse för relationer mellan företag och konsumenter; juridisk etiks fokus på relationer mellan rättssystemet, klienter och samhället; eller omvårdnadsetikens övervägande av relationen mellan patient och sjuksköterska; etik och moral konceptualiseras och aktualiseras på relationens spelplan. Omvårdnadens natur som en moralisk strävan är ett antagande inbäddat i alla filosofiska eller teoretiska överväganden av disciplinen och praktiken av omvårdnad. Målet med omvårdnad är ett moraliskt mål, nämligen det bästa med.., uppsats om etiska teorier. Referenser Bandman, E. Omvårdnadsetik genom livslängden 3:e uppl. Mellan man och man R. Friedman, Trans. New York: Macmillan. Originalverk publicerat Carper, B.


Omtankens etik. Advances in Nursing Science, 1 3Cooper, M. Principinriktad etik och vårdens etik: En kreativ spänning. Framsteg inom omvårdnadsvetenskap, uppsats om etiska teorier, 14 2uppsats om etiska teorier, Cruzan Case genom en mängd olika medicinska etiska perspektiv The Consequentialist Paradigm The ethical paradigm of consequentialism, uppsats om etiska teorier, som namnet antyder, är uppfattningen att "normativa egenskaper", med andra ord, uppsats om etiska teorier handlingar i världen, bör bedömas på och "beroende endast" på deras resulterande konsekvenser. Sinnott-Armstrong, Nancy Cruzan-fallet är ett berömt juridiskt fall där "rätt att dö", uppsats om etiska teorier, efter att Nancy Cruzan nästan dödades i en bilolycka, "år senare ville Cruzans föräldrar dra tillbaka den konstgjorda hydreringen och näringen som höll deras dotter vid liv", som ansågs vara "hjärndöd" eller i en permanent vegetativ uppsats om etiska teorier, på den tiden Healthcare ethics, Konsekvensetikens allmänna synsätt kunde tillämpas i detta uppsats om etiska teorier angående handlingarnas moraliska rättfärdighet, och hävdar att "om en handling är moraliskt rätt beror bara på konsekvenserna av den handlingen eller av något relaterat till den handlingen, såsom motivet...


Verk Citerad Gowans, Chris. Edward N, uppsats om etiska teorier. Zalta, redaktör. Vårdens etik. Etik och experiment Etik och medicinska experiment På Staten Island fanns en institution för psykiskt funktionshindrade som opererade från ton men under tiden från och med att barn på institutionen användes för experiment som involverade hepatit. Även om experimenten anses vara framgångsrika, inblandning av uppsats om etiska teorier funktionshindrade barn har fört många etiska överväganden i förgrunden.





uppsats för bostadsskolor



New York, NY: McGraw-Hill Companies, Inc. Perspektiv i affärsetik. New York, NY: Academic Internet Publ. Akademisk Internet Publ. Trevino, L. Hantera affärsetik. Hoboken, NJ: John Wiley and Sons. Behöver ett skräddarsytt uppsatsprov skrivet från grunden av en professionell specifikt för dig? certifierade skribenter online. Etiska teorier. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter kommer vi att anta att du godkänner vår policy för cookies. Läs mer. Vi kommer att skriva en skräddarsydd uppsats om etiska teorier specifikt för dig! Inte säker på om du kan skriva ett papper om etiska teorier själv?


Den här uppsatsen om etiska teorier skrevs och skickades in av din studiekamrat. Du är fri att använda den för forskning och referensändamål för att skriva din egen uppsats; du måste dock citera det i enlighet med detta. Begäran om borttagning. Om du är upphovsrättsinnehavaren till denna tidning och inte längre vill ha ditt arbete publicerat på IvyPanda. Etiska och moraliska frågor i affärsetik spelsimulering. FÅ SKRIVHJÄLP. Citera denna tidning. Välj en referensstil:. Kopiera till Urklipp Kopierat! APA-6 MLA-8 Chicago N-B Chicago A-D Harvard. Referens till IvyPanda. Arbete Citerat "Etiska teorier. Bibliografi IvyPanda. Referenser IvyPanda. Fler relaterade tidningar. Testa en etisk beslutsfattande teori: fallet med mjuklyft. Journal of Management Information Systems, 15 1 , etiska eller oetiska grundregler manifesterade i situationen etisk teori som bryts samt vilka etiska teorier som bör tillämpas för att råda bot på situationen.


Murdoch-incidenten involverade olika ledande brittiska tidningar, närmare bestämt "News of the World" men också andra tabloider, alla publicerade av News International, som alla var ett dotterbolag till News Corporation. Ägaren till News Corporation var uppert Murdoch därav aliaset Murdochs telefonhackningsskandal. I huvudsak anklagades företagets anställda för att använda olämpliga medel i sina strävanden att få nya berättelser som telefonhackning och muta poliser under åren, och deras mål för dessa berättelser involverade nästan alltid kändisar, medlemmar av den oyala familjen och politiker.


Den 6 juli meddelade Storbritanniens premiärminister David Cameron att en särskild utredningskommission skulle utreda händelsen. Lord Justice Levesonas utsågs till ordförande för utredningen den 13... Referenser Davies, N. Spår av hacking och bedrägeri under näsan på Tory PR-chef. The Guardian Storbritannien. Förfrågan om telefonhackning utökades till att omfatta programföretag och sociala medier. Straubhaar, Joseph, LaRose, R. Media nu: Förstå media, kultur och teknik. Boston, MA: Wadsworth Heawood, J. Ett nytt manifest för medieetik.. Väktaren. Teori vs.


Övning När det kommer till att arbeta i någon form av organisation eller företag, är en av de uppenbara klyftorna som blir tydlig här förhållandet mellan teori och vad som praktiseras i ett litet företag. En vanlig refräng som ses i bloggosfären och på andra håll är att det finns en koppling mellan vad som föreslås i teoretikers medvetande och inom... Detta innebär faktiskt att sjuksköterskor då och då uppmanas att fatta etiska beslut - beslut som kan ha en enorm inverkan på patienters välbefinnande. En av de aktuella etiska frågorna som sjuksköterskor står inför är huruvida de ska ljuga för patienter eller inte. nyligen avslöjades det att psykiatriker och sjuksköterskor som tog hand om demenspatienter aktivt utövade vad Williams kallar "terapeutisk lögn" i ett försök att hålla de nämnda patienterna nöjda.


Frågan som borde besvaras i detta fall är; bör sjuksköterskor undanhålla viss potentiellt störande information om sjukdomar som råkar vara livshotande? Etiska principer och teorier i fråga De etiska principerna på jobbet... Referenser American Medical Association -- ANA Korta definitioner av etiska principer och teorier: bekanta ord, vad betyder de? pdf Corner, J. Cancer Nursing: Care in Context 2nd Ed. Williams, A. Demenssjuka berättade vita lögner för att hålla dem glada: Sjuksköterskor och psykiatriker erkänner "terapeutisk lögn" för förvirrade patienter.


Utilitarism är en konsekventialistisk etisk ram. Konsekvenserna av en handling är viktigare än motiven bakom handlingen eller själva handlingen. En handling har "nytta" om den tjänar den största nyttan. Grundprincipen för utilitarism är att skapa det största goda för det största antalet människor, eller den största lyckan för det största antalet människor. Centralt för utilitarism är tron ​​på att alla människor till sin natur är lika och av samma hänsyn när de fattar etiska beslut. John Stuart Mill beskrev utilitarismens kärnprinciper, som blev en grundläggande del av upplysningens politiska filosofi. En annan utilitaristisk filosof, Jeremy Bentham, föreslog en lyckokalkyl som kan användas för att mer rigoröst tillämpa...


Här erkänner Aristoteles de variationer som verkar definiera vår etablering av sätten att sträva efter lycka, och funderar på att "de egenskaper som eftersträvas i lycka verkar också, alla av dem, tillhöra vad vi har definierat lycka som varande. För vissa identifierar lycka med dygd, vissa med praktisk visdom, andra med ett slags filosofisk visdom, andra med dessa, eller en av dessa, åtföljd av njutning eller inte utan njutning; medan andra också inkluderar yttre välstånd. Hans argument engagerar sig i den dialektiska processen för att urskilja det som är "bra" bortsett från det som är "ondt" eller "neutralt". Verk som citeras Eliot, G.


Penguin klassiker. McNickle, D. University of New Mexico Press. Rachels, James. Det utilitaristiska tillvägagångssättet. The Elements of Moral Philosophy, sid. New York: McGraw Hill. Kant och respekt för personer. Etiska frågor i omvårdnadsscenario Scenariot i denna studie involverar en sjuksköterska som avsiktligt har åsidosatt den äldre patientens uttryckta önskemål om att få tryckområdesvård. Patienten tycker att proceduren är obekväm, pinsam och smärtsam. Sjuksköterskan fortsätter att vända patienten trots patientens önskemål. Denna studie kommer att svara på om sjuksköterskan har rätt att vända patienten och i så fall på vilka etiska grunder och om inte varför inte. Detta fall kommer att diskuteras i ljuset av principerna för bioetik och åtminstone en etisk fråga.


Lakemans arbete med titeln "Sjuksköterskor som verktyg: instrumentalitet och konsekvenser för omvårdnadsetik" säger "Sjuksköterskor lämnas i en särskilt komprometterad position när de krävs för att administrera tvångsbehandling. Uppdraget att administrera behandlingen överlåts ofta till sjuksköterskor som är lagligt skyldiga att följa "läkarens order". Bibliografi Browning, J. Etiska problem. htm Johnstone, M. Bioetik: ett omvårdnadsperspektiv. Sydney: Harcourt Saunders. Jonsen, AR, Siegler, M och Winslade, WJ Clinical Ethics: A Practical Approach to Ethical Decisions in Clinical Medicine, 4:e upplagan.


New York: McGraw-Hill, Inc. Kurtz, R. Omsorgsetiken: mer än vänlighet, kärnan i omvårdnadsvetenskapen. Nursing Forum, 26 1 , Ethical Practices ithin Business BP kämpar för att lösa hållbarhetskatastrof Under det senaste 1900-talet och på 2000-talet har etik varken varit ett alternativ eller en lyx. Det har inte bara blivit ett moraliskt eller juridiskt ansvar, utan har också varit en organisatorisk prioritet inom alla uppsättningar av arbetsgrupper, inklusive både offentliga och privata institutioner, organisationer och företag. Dessa dåliga och oetiska handlingar kan i det långa loppet utarma en del av den regionala ekonomin genom olika organisationer samtidigt som de berikar de listiga ekonomierna.


Organisationsledare måste därmed hålla sig à jour med de snabbt föränderliga tekniska framstegen tillsammans med deras möjliga effekter på globaliseringen, konkurrerande produkter och tjänster, möjligheter och hot som deras organisationer kan möta. Över ett sekel har BP, det tidigare anglo-persiska oljebolaget... Arbete Citerat Carl, Safina. BP kämpar för att lösa hållbarhetskatastrofen. Årsrapport och formulär- Fall 4, , , Mudra agerade inte enligt denna princip när han ignorerade varningstecknen på Daniels tillstånd. Daniels ålder är också en viktig faktor. Samtidigt med hans tillstånd kunde Daniels omogenhet och en önskan att "bevisa" sin självständighet för sina föräldrar ha bidragit till hans död.


När man behandlar sådana unga personer är det kanske tillrådligt att lägga tonvikten på icke-ondska snarare än respekt för autonomi. När det gäller dessa två principer skulle det vara acceptabelt att föräldrarna klagade. När det gäller räckvidd är den sista principen, rättvisa, inte lika tillämplig på Daniels fall i sig som på hans föräldrar. Föräldrarna känner sig besvärade av utövarens bristande djupgående kunskap och handling angående Daniels tillstånd. De söker rättvisa för sig själva, men det är för sent för sådana... Bibliografi Stone, J. Applebe, G. The Pharmaceutical Press Gillon, R. Principer för hälso- och sjukvårdsetik.


Organisationen är en icke-vinstdrivande c3 skattebefriad status och har sin hemvist i O'Fallon Missouri, USA. Yout LifeLine America YLA är verksamt i flera städer i hela Amerika och tillhandahåller tjänster riktade till tonåringar. YLA samordnar specifikt ansträngningar för att påverka ungdomar via suc-medier som konst, underhållning, sport och kändisar, för att lära ut sätt att vara produktiv och uppmuntra ett tänkesätt av hållbar utveckling. YLA är ett litet företag med mindre än tio anställda. Enligt Angela Castelli, YLA som ett mycket riktat tillvägagångssätt för att hjälpa ungdomar. php Dyster etik. Etiska scenarier i sjuksköterskeutbildningen Scenariot som valts för denna analys är ett där en kollega misslyckades med att genomföra en klass som planerat, vilket tillåter elever att gå tidigt och inte följa instruktionerna för klassen.


Problemet som blev resultatet är att endast två grupper presenterade personligen och de andra två grupperna lade upp sina presentationer på webben. Detta innehåll är schemalagt till nästa tentamen och ingen tid finns kvar för studentpresentationerna. Detta problem är ett som bör hanteras på ett sätt som behåller vederbörlig respekt för kollegan som instruerade klassen under frånvaro av individen som var instruktör för denna klass. En av principerna i deklarationen om etik för sjuksköterskeutbildningen säger följande: "Som kollegor har professorer skyldigheter som härrör från gemensamt medlemskap i forskargemenskapen. Professorer diskriminerar eller trakasserar inte kollegor. Bibliografiuttalande om yrkesetik American Association of University Professors.


Olika invändningar mot dödsstraff beror på religiös övertygelse. Å andra sidan erkänner inte det amerikanska rättssystemet religiösa principer. Dödsstraff väcker också många etiska frågor som rör sannolikheten för fel i dess administration. Dödlig injektion orsakar till exempel olidlig smärta och en långsam död vid långvarig kvävning istället för omedelbar död om den utförs felaktigt. Om lidande av detta slag betraktades som tortyr när det utövades medvetet, vilken förekomst av fel skulle vara tillräckligt för att helt och hållet förbjuda dödlig injektion av etiska skäl? Slutligen, undergräver utsikterna till felaktig fällande dom eller oproportionerlig tillämpning på de fattiga eller på rasminoriteter alla andra etiska skäl för dödsstraff?


eferences osenstand, N. The Moral of the Story: En introduktion till etik. New York:... Referenser Rosenstand, N. New York: McGraw-Hill. Etiska frågor kring abort Trots de lagar som antagits i olika stater mot en kvinnas rätt att välja att avbryta sin graviditet, är ståndpunkten i detta dokument att Roe v. ade är landets lag och en kvinna har den etiska och moraliska rätten att bestämma sig för att göra abort. Det finns många positioner för och emot Roe v. ade, och det finns många etiska frågor som kan vara och i många fall omfattas på båda sidor av frågan.


Men landets lag gentemot en kvinnas rätt till privatliv - angående hennes egna värderingar - när det gäller att avbryta en graviditet har fastställts av High Court. Som sjuksköterska engagerad i rättvisa och etik i hälso- och sjukvårdsfrågor, samtidigt som jag respekterar andras rätt att utöva sina egna värderingar i motsats till Roe v. ade, jag stödjer... Works Cited Abort Abort Statistics. Glionna, John M. Arizona antar lag som begränsar abort. Los Angeles Times. Jones, K. Abortens etik: argumenten för och emot. Nursing Standard, 21 37 , Ethical Subjektivsim Etisk subjektivism Etisk subjektivism kan också kallas 'relativism' eller föreställningen att det inte finns någon extern, objektiv moralisk auktoritet. Vi som människor skapar våra etiska normer, och etiken är kulturellt kontextuell.


Etisk subjektivism står i kontrast till objektivism, som menar att det finns objektiva moraliska normer som alla moraliska handlingar bör bedömas efter. Ett bra exempel på detta kan ses i William James pragmatiska filosofi. I sin Varieties of eligious Experience hävdade James att alla trosuppfattningar i praktiken var uppdelade i två kategorier: "religionen av hälsosamt sinne" och den "sjuka själen". Referenser Agler, David. Föreläsning 3: Etisk subjektivism och emotivism. pdf Etisk subjektivism. Grunderna i filosofi. Etisk praktik innebär att arbeta positivt Mångfaldsskillnadsrådgivning är ett yrke som involverar föreningar baserade på principer och värderingar etiskt. Patienter kan dra nytta av att förstå sig själva bättre och genom att skapa relationer med andra.


Genom rådgivning kan klienterna göra positiva förändringar i livet och förbättra sin levnadsstandard. Gemenskaper, organisationer, par och familjer är olika grupper av individer är huvudsakliga källor till relationer BACP Ethical Framework, , p. Ramar för etisk praxis riktar rådgivningsutövares uppmärksamhet att engagera sig i etiskt ansvar. Denna studie beskriver syftet med varje princip efter utvecklingen av god rådgivningspraxis. Utövare fattar rimliga beslut grundade på dessa principer utan att göra några motsägelser. Ändå visar forskning att yrkesverksamma har mött hinder som hindrar dem att integrera alla principer i vissa fall. I sådana situationer tvingas de välja mellan nödvändiga principer.


En handling eller ett beslut... Referenser BACP Ethical Framework. Det etiska ramverket för god praxis inom rådgivning. Pp Åtkomst 7 april från www. pdf Clarkson, P. Det terapeutiska förhållandet. New York NY: Wiley Handout 1. Mk-samkönade relationer, en historisk översikt. En recension av Robin Heme Handout 2. Vilka är de potentiella missbruken av dessa typer av makt i relationen mellan rådgivare och klient? Janet Dowding Mattels etiska beteende i leksaksindustrin Etiket kring företagsbeteenden påverkas av en mängd faktorer men återspeglar ändå starkast den interna kulturen, anpassningen av ledarskap till vision och ackumulerade avvägningar som gjorts av ledningen under år av etiska beslut, avvägningar och resultat.


I studien Mattel, Inc. Livscykelanalysen av företagsbaserad uppförandekod illustrerar också hur att skapa en solid etisk grund med hjälp av en CS-plattform för företags socialt ansvar bara är lika effektivt som att anpassa ledning, vision och uppdrag, och tillverkning, inköp, leveranskedja och distributionen är Sethi, Veral, Shapiro, Emelianova, References Gordley, J. God tro och vinstmaximering. Review of Business, 19 4 , Heinze, E. Lagens meta-etik: Bok en av Aristoteles nikomakiska etik. International Journal of Law in Context, 6 1 , Kielsgård, M.


Universalism och mänskliga rättigheter under 2000-talet. Asia Pacific Law Review, 19 2 , Machan, T. Aristoteles och näringslivets moraliska status. Journal of Value Inquiry, 38 2 , Till exempel kan de växter som produceras genom genetisk modifiering pollinera med de konventionellt producerade växterna och kan även göra dem genetiskt modifierade. Kaplan Utöver det har de genetiskt modifierade grödor som utvecklats med en stark förmåga att stå emot herbicider, så att en stor mängd starka ogräsmedel kan användas av dem, gjort att ogräset utvecklat stark resistens mot herbiciderna och därmed dessa genetiskt modifierade grödor har lett till produktion av "superogräs" som är mycket svåra att bekämpa.


Det finns en stor sannolikhet att de genetiskt modifierade växterna kommer att leda till utvecklingen av "supervirusen" eftersom generna från växterna, som är designade för att motstå starka virus, reser till andra växter. Kaplan Uteslutning av människor från experimentet Om vi ​​håller de ovan diskuterade hoten åt sidan, är en annan fråga som konfronterar den genetiska modifieringen av växter... Verk som citeras Bhuiya, Shayla. Kaplan, David. Vad är fel med genetiskt modifierad mat?. Brooklyn: Polytechnic University, pdf Kitzinger, Jenny och Charlie Davison. Allmänhetens uppfattningar om sociala och etiska frågor kring genetiskt modifierade livsmedel: en fokusgruppsstudie. Cardiff: Cardiff University, pdf Krimsky, Sheldon.


Etiska frågor som involverar produktion, plantering och distribution av genetiskt modifierade grödor. Medford: Tufts University, Verksamheten håller också på att bli ett av de ledande företagen och en välkänd fallstudie av fair trade-principerna på marknaden. Verksamheten skapar också en ädel image inom målmarknaden genom sina ansträngningar att skapa medvetenhet för att betala det rimliga priset till sina kokaproducenter. Bilden som skapas av verksamheten påverkar avsevärt dess varumärkesimage som ett etiskt varumärke. Storbritanniens forskning är också uppenbar av de resultat som presenterats ovan. USA:s konsumentattityder: Enligt Ma är konsumenterna i USA också bekanta med rättvisemärkta attityder och principer.


De unga konsumenterna köper med stor sannolikhet produkter som tillverkas av företag enligt principerna om rättvis handel. Konsumenterna i unga åldersgrupper föredrar att värdera tillverkarnas bidrag till principerna för rättvis handel. Gropel, akademiker och utbildade höginkomstgrupper lutar också mot... Referenser: Storbritannien, G, Fair trade and development: seventh report of session, Vol. Willingness to Pay for Fair-Trade Coffe, Journal of consumer affairs, vol. DeCarlo, J , Rättvis handel och hur det fungerar, Rosen Publishing Group.


Kreativitet i designledare har till uppgift att föra organisationen framåt på ett sätt som stöds av alla intressenter. Efter att ha allokerat resurser för att stärka organisatorisk framgång, måste ledare i första hand bedöma och acceptera risker relaterad innovation. Innovation inkluderar att acceptera nya ledningsteorier för att ersätta de föråldrade filosofier som i stor utsträckning införlivats i en organisations procedurer och policyer över tid American Evaluation Association. Denna studie syftar till att identifiera, diskutera och rekommendera strategier för att skapa spänning mellan befintliga ledningsteorier och ledningens förmåga att skapa nya affärer paradigm. Studien kommer också att identifiera och diskutera intressenternas attityder till innovation, etik och inkludering som primära drivkrafter för en framgångsrik organisation.


Samtidigt som den fokuserar på innovation och etik kommer studien att föreslå sätt på vilka organisatoriskt ledarskap kan förbereda ett företag för framtiden och nuvarande miljöförändringar. Hur ledare integrerar innovativa principer samtidigt som de följer industri- och marknadsmandat Integritet och... Referenser American Evaluation Association. American evaluators Association vägledande principer för utvärderare. American Evaluation Association. Benchmarking för bästa praxis: Vinnande genom innovativ anpassning. New York [u. Burton, R. Designa organisationer: 2000-talets tillvägagångssätt. New York: Springer. DiMaggio, P. Det tjugoförsta århundradet: förändrad ekonomisk organisation i internationellt perspektiv.


Princeton, NJ [u. Etiska filosofier Ibland, när man står inför en situation i grumliga etiska vatten, finns det svåra beslut att fatta. Detta görs inte lättare av de olika filosofiska synsätt som finns tillgängliga idag, av vilka några skulle ge motsägelsefulla råd. Emmanuel Kants, John Stuart Mills, John awls och Aristoteles etik kan till exempel ge vitt skilda synpunkter på huruvida en donation till välgörenhet bör accepteras från en affärsperson vars huvudsakliga inkomst är från försäljning av droger. Ytterst ligger valet hos individen och huvudfrågan måste vara om den som tar emot donationen rimligen kan leva med det slutgiltiga beslut han eller hon fattar.


Enligt Johnson fokuserar Kants kategoriska imperativ på kommandot och handlingen, och skiljer handlingen från överlagda eller relaterade mål. Det gäller villkorslöst imperativen att engagera sig i handling som att lämna något ifred eller ta något. Detta kan appliceras på... Referenser Johnson, R. Zalta ed. Rättvisa som rättvisa. htm West, H. Encyclopedia Britannica. Etisk behandling av fångar Behandlingen av ett samhälles fångar har varit en debattfråga i århundraden. Känslorna kring sådan behandling är betydande och det är ofta svårt att nå enighet om den bästa och rättvisaste metoden. Tortyr anses olagligt i de flesta civiliserade samhällen och därför, för att upprätthålla en acceptabel behandlingsnivå måste ett alternativt och mer humant tillvägagångssätt etableras. Filter, Det finns för närvarande två ledande skolor för moraliskt tänkande: utilitarism och deontologi Gibbs, trots vad har karaktäriserats som stora skillnader mellan de två skolorna verkar de vara överens om i de flesta sakfrågor.


Utilitarismen hävdar att rätt handling är den, utom de tillgängliga, som maximerar ens totala lycka. I fångebehandlingssituationen resulterar detta i att man beaktar den känslomässiga smärtan, det fysiska obehaget, utgifterna och tiden som är involverade i att inhysa fången mot de fördelar som samhället samlar på sig såsom vedergällning,... Bibliografi Bentham, J. Introduktion till principerna för moral och lagstiftning. Buffalo: Prometheus-böcker. Filter, J. Fångars rättigheter: Högsta domstolen och utvecklande anständighetsnormer. Santa Barbara, CA: Greenwood Press. Gibbs, J. Social kontroll avskräckning och perspektiv på social ordning. Social Forces, Kant, I. Kritik av det praktiska förnuftet. Seattle: CreateSpace. Etiska frågor inom medicin Etiska dimensioner av sökning Studier Etiska frågor inom medicin: Kliniska prövningar och cancerpatienter.


Kliniska prövningar, där en behandling eller ett läkemedel testas på människor, är en viktig del av att få ut ett läkemedel på marknaden. Det är viktigt att behandlingen visas vara säker, effektiv och bättre än befintliga behandlingar med liknande kostnads- och säkerhetsnivåer. Men när man utvecklar ett läkemedel för patienter som står inför en potentiellt terminal diagnos som cancerpatienter, blir etiken för att använda kliniska prövningar extremt grumlig. Men patienterna i cancerprövningar är inte datapunkter; de är sårbara människor som ofta ser en klinisk prövning som kanske sitt sista hopp" Markman ... Referenser Markman, Maurie. Vetenskapens behov vs. Patienternas behov. Cleveland Clinic Journal Of Medicine, Ethical Behaviour Theory in Organizations Den här analytiska forskningsrapporten diskuterar den diskutabla frågan om det välbehövliga etiska beteendet i arbetsmiljön.


Forskningsuppsatsen belyser de grundläggande egenskaperna, en välutformad forskningsdesign, ett separat avsnitt med förslag; a orks Citerade en bilaga med viktiga data och relevanta diagram som hänför sig till teorin om organisationsbeteende och de underliggande etiska frågorna. Orks citerade nio källor i MLA-format. Verk som citeras Drucker P. Claremont Graduate Univ. The American Heritage® Dictionary of the English Language, fjärde upplagan Copyright © av Houghton Mifflin Company. Etisk kommunikation Definitionen av etik Inom praktiskt taget alla samhällsområden ökar etiska ämnen snabbt.


Proffs inom hälsoområdet kämpar med etiska frågor i relation till abort, transplantationer, preventivmedel, informerat samtycke, livsuppehållande system, felbehandlingsprocesser, patientintegritet, mänsklig genetik och höga kostnader för försäkring, såväl som vård i stort. Etiska frågor i samband med kärnkraftsolyckor, oljeutsläpp, bortskaffande av industriavfall, försvarsvapen, bly- och asbestförgiftning, surt regn, samt ekologisk balans utmanar dem inom teknik, vetenskap och industri. Människor i den politiska marken hanterar etiska frågor i relation till arbetslöshet, hemlöshet, utrikespolitiska beslut, social trygghet, välfärdsreform, valkampskostnader, brottsbekämpande praxis, Central Intelligence Agency CIA-aktiviteter, ras- och könsdiskriminering, immigrationskontroll, droger, kriminalitet och lobbyverksamhet.


Juristkåren skylls för oetiska seder som att delta i tvivelaktiga förhandlingsmetoder, motivera en skadlig rättslig anda,... Referens Arnett R. Dialogisk utbildning: Samtal om idéer och mellan personer. Carbondale, IL: Southern Illinois University Press. Berlo D. Dimensioner för att utvärdera acceptansen av meddelandekällor. Public Opinion Quarterly, 33, Bauer R. Den envisa publiken: Inflytandeprocessen ur social kommunikations synvinkel. Amerikansk psykolog, 19, Converse E. Och Stokes L. Icke-reaktiva åtgärder inom samhällsvetenskap. Boston: Houghton Mifflin. Tasman Spirits besättning och finansiärer bör arbeta för att undersöka akuta hälsoproblem såväl som det marina ekosystemet kring Karachai.


American Club, troligen en av två inblandade parter med ekonomiska resurser för att påverka betydande förändringar i regionen som faktiskt drabbades av effekterna av miljökatastrofen. i stället för att arbeta mot varandra med stämningar och motprocesser och de olika andra motioner och rättsliga åtgärder som pågår, skulle det vara mest effektivt och positivt för dessa två företag att arbeta tillsammans med miljömedvetande- och skyddsorgan för att återställa regionen. Steg tre Berörda parter Denna del av analysen handlar om de specifika berörda enskilda parterna.


Även om det är viktigt att inte tillåta empati för en specifik grupp att uppväga opartiskheten i en effektiv analys, är det också viktigt att förstå de relevanta mänskliga komponenterna i en situation, särskilt en som har en sådan... Referenser 1. Janjua, N. Akuta hälsoeffekter av oljeutsläppet från Tasman Spirit på invånare i Karachi, Pakistan. BMC Public Health, 6, Ha, M. En litteraturöversikt om hälsoeffekter av exponering för oljeutsläpp. Journal of Preventative Medicine and Public Health 45,5 Etiskt svar på mångfald Den snabba tillväxten av affärssektorer har ställt till olika utmaningar som arbetskraftens mångfald: ett naturligt fenomen med både positiva och negativa effekter på medarbetarnas prestationer beroende på hur effektivt den hanteras.


Detta har påverkat både vinstdrivande och ideella sektorer. I detta sammanhang kommer detta dokument att undersöka effekterna av arbetskraftens mångfald på anställdas prestationer. Uppsatsen kommer att använda beskrivande forskningsdesign. Denna studie kommer att avslöja att företag har strategier som stöd till minoritetsgrupper, balanserad rekrytering och utbildning, lika anställningsmöjligheter och mångfaldsträning. Förutom anställdas prestationsförmåga och utbildningsnivå, kan ingen annan arbetskraftsvariabel bestämma en anställds ersättning. Denna artikel har funnit att mångfald i arbetsstyrkan påverkar de anställdas prestationer på olika nivåer med tanke på både icke-chefs- och chefsanställda i företag. Det visar en betydande grad av samband mellan produktivitetsnivåer och anställdas prestationer när arbetsstyrkan kategoriseras efter utbildningsnivå,...


Referenser Boyle, P. Organisationsetik i hälso- och sjukvården: principer, fall och praktiska lösningar. Cornelius, N. Human resource management: Ett chefsperspektiv. London [u. Thomson Business. Davila, G. Människovärde och chefsansvar: Mångfald, rättigheter och hållbarhet. Farnham: Gower. Knapp, J. Ledare på etik: Verkliga perspektiv på dagens affärsutmaningar. Westport, Connecticut: Praeger. Betona vikten av artighet, organisation och lugn för alla anställda. Dessa egenskaper hos personalen kan förstärka vikten av ett allmänt gott och etiskt beteende för turisterna, som sedan kan föra över till deras beteende i destinationslandet.


Håll en neutral hållning till kulturen i destinationslandet eller destinationsländerna. Att tydliggöra att alla kulturer har lika värde och att etiskt beteende måste förväntas av alla besökare. Det måste också vara tydligt genom tydliga instruktioner och genom exempel att turister ofta har större makt än de människor de besöker och därför måste agera med respekt och återhållsamhet. Följ lagar, förordningar, seder och traditioner i både avgångs- och destinationsländer. Detta är tydligt kopplat till ovanstående. Charterflygbolag är privata företag, vilket säkerställer att de som äger dem antingen direkt eller indirekt... Referenser Fennell, D. Turism etik. Clevedon, England: Channel View. Fennell, D. Och Malloy, D. Etikkoder inom turism: praktik, teori och syntes.


Holden, a. Turismvetenskap och samhällsvetenskap. Oxon, England: Routledge. Krippendorf, J. Oxford: Butterworth-Heinemann. Scenaier för etiska utmaningar inom hälsovårdsadministration Scenaio 1: Du har återkallat ett erbjudande i sista minuten på grund av bajs till en kandidat för intensivvård som har flyttat till länet för att acceptera jobbet. Det enda sättet du kommer att undvika en rättegång är om hon blir utsedd till någon annan snart. En nära kollega ringer för att fråga dig fankigt varför du drar tillbaka erbjudandet. Vad säger du? Denna paticula scenaio verkar vara mer av en juridisk fråga än en etisk fråga. Ett etiskt dilemma skulle handla om huruvida man ska prata med djävulen eller inte. Det verkar som om du har några separata problem med utgångspunkt från det överallt.


Fist, naturligtvis är lagligheten av att prata med djävulen överhuvudtaget. Varför vill hon veta? Rekommenderade hon den anställde? Därefter, vad innebär ett anställningserbjudande? En annan punkt att förklara... referenser: En undersökning av nyligen antagen statlig lagstiftning. William och Mary Law Review, 39 1. Meier, K. Personalomsättning och organisatorisk prestation: testa en hypotes från klassisk offentlig förvaltning. Journal of Public Administration Research and Theory, 18 4. Robinson, R. Den föränderliga rättsliga miljön för arbetsgivare: konsekvenser för småföretag. Journal of Business and Entrepreneurship, 22 1. Yoder, B. Hur rimligt är "rimligt"?


Jakten på ett tillfredsställande förhållningssätt till sysselsättningshandböcker. Duke Law Journal, 57 5. Etisk kunskap härrör från den yttre världen, vad samhället har fött upp inom oss genom vår assimilering och erfarenhet inom den. Detta sätts ofta på plats av samhälleliga grunder, juridiska krav och moraliska förväntningar på en gemenskap eller kultur i stort. Etisk kunskap delas alltså av stora grupper av människor från samma samhälle eller kultur. Å andra sidan är personlig kunskap unik och kommer ofta från vår egen internalisering av de oberoende upplevelser varje individ bevittnar under hela sitt liv.


Detta är mycket mer internt och varierande än etisk kunskap, där varje individ har en annan kunskapsbas grundad från sin egen... Referenser Chinn, Peggy L. Integrerad teori och kunskapsutveckling inom omvårdnad. Ur ett utilitaristiskt perspektiv kan man anta att användningen av spionprogram kommer att minska den privata användningen av datorer och återställa den förlorade arbetstiden, vilket är en fördel för företaget. Anställdas relationer med företaget kommer dock att skadas, kanske oåterkalleligt, och detta kan också påverka produktiviteten. Att hantera data från spionprogram kommer också att kräva företagets resurser, vilket kan ses som en nackdel. Deontologiskt sett anses det allmänt vara fel att spionera, men det är också fel att slösa bort företagets tid när en anställd accepterar pengar i ett avtal om att arbeta, inte sköta privata affärer.


De två felen upphäver inte varandra, men båda besluten lämnar en sida orättad, så inget av systemen ger ett direkt svar på problemet. En kombination av de två tillvägagångssätten är inte omöjlig, och är faktiskt mycket meningsfull i detta scenario. Referenser Alexander, L. Åtkomst 24 januari Mautner, T. Pingvinens ordbok för filosofi. New York: Penguin. De grundläggande idéerna om gränserna för vetenskap och medicinsk etik sträcker sig mycket långt tillbaka i tiden och eftersom det har utvecklats under århundradena har vissa lagar, regler, förordningar och tabun införts för att skydda människosläktet från den ibland suddiga gränsen mellan vetenskaplig upptäckt och mänsklig existens. Medicinsk etik skapade ett system, bundet av idealen från många som kom före dem för att kontrollera denna suddighet och försök att stå mellan vetenskapens önskan att upptäcka och allmänhetens och individens önskan att förbli säker och ha kontroll över sin egen kropp.


En lång tid medicinsk etiker diskuterar den medicinska etikens historia som en som grundades på forntidens principer, men som nu har blivit en där medicinska etiker kräver konkreta svar, till och med lagar som vägleder och kräver att beslut om medicinsk etik verkställs. Verk som citeras Adler, Robert E. Medicinska först: Från Hippokrates till det mänskliga genomet. Hoboken, NJ: Wiley, Harvey, William. Föreläsningar om hela anatomin: en kommenterad översättning av Prelectiones Anatomiae Universalis. Trans C. O'Malley, F. Poynter och K. Berkeley, CA: University of California Press, Jecker, Nancy S. Marble, Annie Russell. Nobelpristagare i litteratur. New York: D. Appleton, en persons eller ett företags etiska beteende påverkar i hög grad de intressenter som den personen är involverad i.


Ofta tar människor och företag allvarliga överväganden när det kommer till dessa intressenter, och de arbetar för att ta väl hand om människorna som är involverade i dem. Keller, Det har dock förekommit fall där etiskt beteende har ignorerats i vinstens namn. Så småningom fångas och straffas de flesta företag och människor som ignorerar deras etik, men inte innan de skadar många av sina intressenters ekonomiska och känslomässiga liv. Platon sa en gång att rättvisans natur och ursprung var att män som var kapabla att göra fel mot andra ofta skulle göra det. Han sa också att män som inte hade tillräckligt med styrka för att hålla sig själva från att skadas av andra inte skulle skada andra människor.


Med andra ord,…. Referenser Anderson, A. Neddragning och meningen med arbetet. Babson College Business Ethics Program. Keller, K. Vad är ett företag skyldig samhället? Signalen. Etiska och juridiska skyldigheter i finansiell rapportering är extremt viktigt i dagens värld, fylld som den är med företagsbedrägerier och bokföringsbedrägerier och skandaler av alla andra slag. Ett företag, Thornburg Investment Company, har tagit en bestämd ställning till finansiell rapportering inom sitt företag, där alla berörda tjänstemän förväntas rapportera korrekt, alla faktiska såväl som misstänkta överträdelser och överträdelser av företagets lagar och regler och förordningar. , till lämplig personal, omedelbart.

No comments:

Post a Comment