Monday, February 14, 2022

Inget namn kvinna uppsats

Inget namn kvinna uppsats



Språket i berättelsen ställs automatiskt in på negativitet. Detta argument skulle bevisa att Kingston inte skrev inget namn kvinna uppsats kapitel i vördnad för sin moster, men med avsikten att ge insikt i hennes förståelse av sig själv som en kinesisk-amerikansk kvinna. Dessa berättelser förmedlas till Kingston genom hennes mamma, Brave Orchid. Att bevisa att Kingston inte har för avsikt att vörda sin moster blir nödvändigt för att ytterligare analysera hennes verkliga avsikt bakom hennes uttalade deklaration. Anställ författare.





Relaterade dokument



När Maxines mamma varnade henne för livet berättade hon historier som testade hennes styrka för att etablera verkligheter. Maxines mamma berättade för henne en historia från hennes kinesiska kultur som stack ut från resten av berättelserna hon berättade, inget namn kvinna uppsats. Maxine blev kvinnlig när hennes mamma berättade den här historien för henne, och att hon aldrig får berätta för någon. Hon berättade för Maxine att hennes pappa hade en syster som hade sex före äktenskapet och blev gravid. Byborna i Kina ville inte acceptera detta, så de försökte straffa henne. De slog till mot hennes hus. Maxines mamma sa till Maxine att det var skamligt att bli gravid med någon som du inte är gift med. Dagen efter razzian hittades tanten och hennes bebis döda i familjens brunn, inget namn kvinna uppsats.


I "No Name Woman" använder Maxine skillnader och likheter i tre separata berättelser inget namn kvinna uppsats utforska den traditionella kinesiska kulturen. Skillnaderna mellan kinesisk kultur och amerikansk kultur; och kvinnors traditionella roller i ett kinesiskt samhälle. Mamman, mostern och berättaren Maxine avslöjar alla en helt annan syn på kinesisk kultur. Mamman stödjer tantens slutliga öde, och symboliserar den traditionella kvinnosynen i samhället, inget namn kvinna uppsats. Tantens berättelse leder till att läsarna förstår den traditionella synen på ett personligt plan. Och Maxines kamp för att förstå historien genom hennes amerikaniserade perspektiv bidrog också till att avslöja en hel del om traditionell kinesisk kultur.


I den här uppsatsen utforskar Maxine sin mosters liv och försöker pussla ihop sitt liv och sin mosters för att hitta en mening och försöka komma på en koppling mellan henne och sin moster. Efter att ha blivit berättad historien om sin moster, inser Maxine att det fanns en mening med varför hennes mamma hade berättat för henne om sin moster. Kanske var det för att inget namn kvinna uppsats mamma ville inte att samma sak skulle hända med Maxine och hon använde historien som ett exempel. Eller kanske hennes Fortsätt läsa den här uppsatsen Fortsätt läsa. Växla navigering MegaEssays. Sparade uppsatser. Ämnen i papper. Exempel uppsatser.


Inget namn kvinna. Fortsätt läsa den här uppsatsen Fortsätt läsa Sida 1 av 2. Nästa sida. Fler uppsatser:. APA MLA Chicago No Name Woman. I MegaEssays. com, 31 december, MegaEssays, "No Name Woman. html användes 7 januari,





bästa webbplatsen för att skriva uppsatser



Hon föreställer sig hur gammal kinesisk kultur var; repressivitet, strikt kontrollerad gemenskap där man inte hade ett privatliv. Kingston hävdar att äktenskapsbrott i många situationer bara kunde ha varit ett misstag när medlemmar i byn förväntade sig att alla skulle samarbeta för att tillhandahålla mat, även om det var kriminaliserat. Kingston lyfter fram skillnaderna mellan kinesiska och amerikanska kulturer. Kingston berättar om sina idéer och övertygelser kring den här historien hon hörde om sin moster. Kingston försöker fördjupa sig djupare i sin mosters avsikter och har för avsikt att knyta hela berättelsen om sin moster till hennes personliga erfarenhet. Kingston försöker studera och analysera mer sin kinesiska kultur och att upptäcka hennes identitet. Om jag gör mig amerikansk söt, så att de fem eller sex kinesiska pojkarna i klassen blev kära i mig, skulle alla andra kaukasiska, neger och japanska pojkar också göra det.


Kingston försöker vara iögonfallande. Hon vill inte förknippas med den kinesiska amerikanska tjejen. Detta visar hennes förhållande till tanten, som inte var konventionell med sociala värderingar och förväntningar. Hon ska vara förlovad, skaffa sin egen familj, även om hon aldrig avslöjar frågan om någon sexuell intimitet. Detta belyser hennes bestående kamp mellan hennes traditionella kinesiska sociala värderingar och amerikanisering. Berättelsen beskriver hur viktigt det var för byborna att göra sig av med sexuell attraktion bland stammän och hur Kingston inte lyder detta och gör sig attraherad av män. Berättelsen slutar i en mimik av dess format; hennes mamma varnar henne igen för att inte berätta för någon om sin moster.


Kingston är förvånad över anledningen till att hennes moster lämnades utanför som hon var. I det amerikanska samhället är idén om äktenskapsbrott inte skäl nog att lämna och utrusta individer i sin familj, inte ens när de är gravida. Detta visar att samhället har format henne till en undergiven och eftergiven person. Hon kunde ha delat bördan och skammen över att ha ett oäkta barn. Detta kunde ha gett henne en chans att förklara vilken omständighet som helst som ledde till eventualiteten; hon valde dock att hålla läpparna förseglade. Detta visade att hon var villig att lida för både sin och sin hemliga kärlek, vilket bevisade hennes osjälviska. Fasterns självmord tillsammans med dödandet av hennes nyfödda barn hade också ett inslag av osjälviskhet i sig.


Om hon lämnade sitt barn bakom sig, skulle det ha haft svårigheten att ses som en utstött. Den kinesiska familjen satte de utstötta åt sidan och umgicks minimalt med dem. Därför var hon verkligen osjälvisk. Sammanfattningsvis var den icke namngivna mostern en person utan gränser för hur undergiven och osjälvisk hon kunde vara, vilket framgår av hennes äktenskapliga engagemang för ett ensamt äktenskap. Dessutom, att ta hela skulden för handlingar som hon inte deltog i ensam visade att hon var osjälvisk nog att inte sätta andra människor i problem. Hennes kultur krävde att hon skulle vara undergiven, och detta följde med den obestridda att hon gav sig in i alla situationer trots hennes egna intressen. Dessa fall bevisar att hon var eftergiven och osjälvisk till sin natur. Du skrev nyss en annan utmärkt artikel åt mig. Jag visste att du skulle göra det. Det gör du alltid.


Dessa berättelser förmedlas till Kingston genom hennes mamma, Brave Orchid. När Kingston mognar känner hon igen ett mönster av tystade kvinnor som har levt under manliga doktriner. Två väldigt olika kvinnor och två väldigt olika åsikter mamma skildrar mot sina döttrar. Handlingen som Momma skildrar i berättelsen mot sin dotters får läsaren att ifrågasätta båda relationerna. Har en dotters prestationer en inverkan på moderns behandling mot dottern? Läsaren ser i berättelsen att Momma Johnson börjar bli nervös och vet att Dee snart kommer. Momma Dee skildrar Dee som en ung dam som är rebellisk, sofistikerad och olydig. Forskning visade att otillräckligt familjestöd och att vara borta från familjemedlemmarna är några av anledningarna till att människor, särskilt ungdomar, upplevde mycket ångest och till och med depression under hela sitt liv.


En av de faktorer som gjorde Esther sårbar för depression är de höga förväntningarna från hennes mamma. Således uppmuntrade hennes mamma också Esther i många riktningar som överväldigade henne. I romanen reserverar Plath en stor del för karaktären Mrs. Hennes romaner presenterar en oupphörlig strävan efter ett meningsfullt liv av utbildad, känslig kvinna. I sina romaner gifter sig flickan på grund av hennes föräldrars önskemål och senare dömer hennes man efter hennes intellekt och finner honom otillräcklig och tar sin egen väg självmord av Maya. Temat har varit lika gammalt som själva romanen och finns i Richardson och Fielding, D.


Lawerence, Virginia Woolf, Hemingway och... Tecknen…. Genom hela berättelsen strukturerar Tan sitt författarskap genom att presentera en konflikt mellan mamman och dottern i berättelsen, och förmedlar budskapet om hur en förälder-till-barn-relation är genom att använda förstapersonsberättelse. Tan använder sitt språk i berättelsen för att engagera läsarna genom att skapa konflikter. Dessutom karakteriserar hon huvudpersonen som någon som tror att hon inte är bra på någonting för att hon är den hon är. Språket i berättelsen ställs automatiskt in på negativitet. Därför skapas en konflikt mellan Jing Mei och hennes mamma i berättelsen som leder till fler konflikter eftersom hennes mamma vill att hon ska vara någon som inte är hon.


och även om praktiken är en stor del av den haitiska kulturen, ser västerlänningar ofta på den som oortodox och sexuellt kränkande.

No comments:

Post a Comment